Ny dom i gammel Field's-sag går DSK's vej

Lovgivning 29. apr 2024 -
This describes the image
Foto: Field's
  • Københavns Byret har afgjort, at indretningen af den del af storcentret, som blandt andet rummer Bilka og Magasin, ikke lever op til lokalplanen som værende et stormagasin. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Københavns Byret har i dag givet Planklagenævnet og De Samvirkende Købmænd (DSK) medhold i, at den byggetilladelse, som Københavns Kommune udstedte i 2013, ikke ville sikre, at Field's ville være i overensstemmelse med lokalplanen.

Hos DSK håber man, at sagen nu endegyldigt finder sin afslutning, og at ejerne af storcentret på Amager vil sikre, at byggeriet bliver lovliggjort.   

- I dag er en rigtig god dag for vores købmænd. Vi er rigtig glade over, at nu også byretten har slået fast, at byggetilladelsen for et stormagasin i Field’s ikke lever op til lokalplanen. Det er tidligere slået fast af Østre Landsret, at det såkaldte stormagasin ikke levede op til lokalplanens krav, ligesom både Planklagenævnet og nu også Københavns Byret har fastslået, at de minimale tiltag, som man havde lagt op til skulle sikre en lovliggørelse, heller ikke var tilstrækkelige. Alene denne del af sagen har kørt i over 10 år. Nu håber vi, at sagen har fundet sin endelige afslutning, og at Københavns Kommune sikrer en lovliggørelse af byggeriet, siger adm. direktør Jannick Nytoft fra De Samvirkende Købmænd i en pressemeddelelse. 

Østre Landsret afgjorde allerede tilbage i 2011, at den oprindelige byggetilladelse for et stormagasin i Field’s ikke levede op til lokalplanen.

Landsretten vurderede, at Bilka, H&M og Magasin i Field’s ikke er et stormagasin, som det skal være ifølge lokalplanen.

Dommen fik dengang Københavns Kommune til i 2013 at udstede en ny byggetilladelse, der skulle lovliggøre byggeriet, som dog heller ikke opfylder lokalplanen, som først Planklagenævnet og nu altså byretten har fastslået. 

Opdateret 29. apr 2024