Spar fejrer fødselsdag til den store guldmedalje

SPAR 70 år 6. jun 2024 -
This describes the image
Efter 70 år i Danmark fejrer Spar-kæden sin fødselsdag med arrangementer og tilbud i butikkerne landet over.  Foto: Dagrofa
  • I år markerer Spar-kæden 70 år i landet med en fest, der skal strække sig over hele året.

Skrevet af: Freja Mogensen

I 1954 kunne Spar slå dørene op for den første butik i Danmark.

Med omkring 130 butikker i Danmark i dag er Spar blevet en etableret del af danskernes hverdag. Det skal selvfølgelig fejres.

– Den jubilæumskampagne vi kører nu, det er muligvis den største kampagne, vi har lavet i Spars historie - den største investering. Det er vi rigtig stolte af, fortæller kædedirektør Esben Keller.

Grundigt forarbejde og planlægning

For ti år siden kunne Spar fejre 60-års fødselsdag, men i år kan kunderne altså forvente en endnu større fødselsdagsfejring, når Spar fylder 70 år. Det har derfor krævet grundigt forarbejde.

Allerede i slutningen af 2022 begyndte overvejelserne omkring, hvordan fødselsdagen skulle udmønte sig. I anledningen er der derfor flere ting, kunderne kan se frem til.

I samarbejde med købmændene i landets Spar-butikker er beslutningerne om aktiviteter og tilbud taget.

– Når man arbejder sammen med selvstændige købmænd på den måde, som vi gør, så har vi dem altid med på råd. Det er klart, vi også har nogle dygtige marketingsfolk, som forstår at lave de her kampagner, fortæller Esben Keller, der ligeledes kan røbe, at kunderne derfor kan forvente fødselsdagsfejringer på forskellig vis i deres lokale Spar-butik.

– Det er op til den enkelte købmand, om han vælger at få fat i en pølsevogn til ristede pølser til kunderne, eller om han vælger at lave andre former for festivitas.

Esben Keller understreger, at der bliver lavet rigtig meget rundt omkring lokalt i forbindelse med fejringen af Spars 70-års fødselsdag.

Efteråret bliver ekstra sjovt

– Der ligger meget historie i det her og rigtig meget stolthed. Vi er stolte af de 70 år, vi har været på markedet, og det vil vi rigtig gerne fejre. Det er selvfølgelig en fest for både købmænd og kunder.

En stor del af fejringen vil også være de mange konkurrencer og tilbudskampagner, der afholdes i løbet af hele fødselsdagsåret, hvor kunderne blandt andet kan vinde gavekort.

Butikskæden kan allerede fortælle, at de har haft flere konkurrencer på diverse radiostationer og sociale medier. Det vil fortsætte endnu.

I appen SPAR SAMMEN vil der desuden være fødselsdagsspil, som kunderne kan bruge. Selvom kunderne kan deltage i fødselsdagskonkurrencer det meste af 2024, skal de alligevel se endnu mere frem til efteråret.

– Kunderne skal glæde sig til hele året, men det er klart i efteråret, hvor vi rammer vores rigtige fødselsdagsperiode, der kommer det til at være ekstra sjovt. I ugerne 38-41 bliver butikkerne pyntet ekstra godt med fødselsdagspynt, og uanset hvor man befinder sig i Danmark, kan kunderne se frem til et festligt år med Spar, siger kædedirektøren. 

Opdateret 6. jun 2024