DSK kaprer topjurist i Erhvervsstyrelsen

Organisationer - Navne 8. aug 2023 -
This describes the image
Annette Norup Thomsen er oprindelig  uddannet jurist på Universität Regensburg og valgte at uddanne sig til jurist igen på dansk jord, da hun flyttede til Danmark. Hun fik sin danske kandidatgrad på Aarhus Universitet i 2012. Foto: DSK
  • Annette Norup Thomsen er ny erhvervsjuridisk chef hos købmændenes brancheforening

At dømme ud fra reaktionerne på Linkedin har De Samvirkende Købmænd sikret sig en juridisk kapacitet i særklasse. Det er lykkedes at kapre Annette Norup Thomsen fra Erhvervsstyrelsen, hvor hun har arbejdet de seneste 17 år.

De seneste fem år har hun været teamleder for Erhvervsret og har dermed siddet i maskinrummet for en stor del af den danske erhvervslovning i nyere tid.

- Annette Norup Thomsen kender derfor også alt til nærings-, lukke- og restaurationsloven, som er vigtige områder for købmændene, siger underdirektør Jytte Tandrup, DSK. 

Med en tysk far og en dansk mor har Annette Norup Thomsen juridiske rødder i både tysk og dansk lovgivning og selskabsret.

Hun er uddannet på Universität Regensburg og valgte at uddanne sig til jurist igen på dansk jord, da hun flyttede til Danmark og fik job i Erhvervsstyrelsen i 2006 efter tre år i et tysk advokatfirma. Hun fik sin danske kandidatgrad på Aarhus Universitet i 2012.

På Linkedin skriver Annette Norup Thomsen, at tiden i Erhvervsstyrelsen blev noget længere, end hun havde regnet med takket være ”dygtige, dedikerede og dejlige kollegaer”.

Underdirektør Jytte Tandrup skriver, at ”arbejde for købmændene er altid spændende og givende. Du kommer helt sikkert til at gøre det godt og bidrage stærkt til endnu bedre vilkår for vores medlemmer".

Den tidligere adm. direktør John Wagner for DSK ønsker stort til lykke og skriver, at hun kan glæde sig til arbejdet for og med købmændene og gode kolleger.

Opdateret 9. aug 2023