Ny Horsens-Meny fik sin ilddåb med coronakrisen

Dagrofa 27. apr 2020 -
This describes the image
|||||| Fotos: Helle-Karin Helstrand|||||Slagtermester Jan Lyhne|Foto: Helle-Karin Helstrand Købmand Søren Hansen

Man kunne fristes til at tro, at det var første åbningsdag for Meny på Havnepromenaden i Horsens.

I hvert fald er det svært at finde en ledig parkeringsplads, og i den strålende sol foran butikken er der rigtigt mange mennesker med kundevogne.

Men nej, det er ikke åbningsfesten, der er gang i denne fredag formiddag. Butikken åbnede 28. februar.

Der er såmænd bare tale om et af købmand Søren Hansens stunt til at lokke lidt flere kunder i Meny. Han lader sig nemlig ikke stoppe af en pandemi - selv om der selvfølgelig gælder andre regler.

- Vi vinder ikke kunder på pris. Vi skal hele tiden have et højt niveau i butikken, og så skal vi gøre noget sjovt, som kunderne husker os for, siger den 43-årige købmand.

Og hvad er mere oplagt end at sælge billige øl og sodavand fra en lastbil, når den tyske regering netop har forlænget grænselukningen til 3. maj.

- Når man ligger i et område, hvor forbrugerne kører til grænsen og handler, faldt det naturligt for mig at få noget sjovt ud af tyskernes forlængelse, siger købmanden.

Han har lavet en aftale med Royal Unibrew om at komme kl. 10 med en lastbil med 50 paller øl og sodavand på dåser, og nu står kunderne i kø for at få en ramme eller to med hjem. Prisen er 59.95 for 24 dåser Pepsi eller 69,95 for en ramme 24 Royal-øl eller 20 Heineken.

- Vi har haft et for- og bagsideomslag på Horsens Posten med tilbuddet. Der plejer både Fleggaard og Duborg at annoncere, griner Søren Hansen.

Adskillige medarbejdere styrer slagets gang, så ingen kommer for tæt på hinanden.

[caption id="attachment_87403" align="aligncenter" width="696"] Købmand Søren Hansen[/caption]

Malkepige og ægsamler

Allerede inden butikken åbnede, var den kendt for købmandens skæve ideer. Han annoncerede blandt andet efter en kodriver og en malkepige med historien om, at butikken vil sælge malk-selv-mælk, en medarbejder til at gribe æggene fra hønsene, og én til at passe krydderurtehaven på taget.

- Folk tog det generelt humoristisk, men der var enkelte, der ikke havde fået fat i, at det var humor. En far kom med sine børn for at se køerne, og de eneste køer, vi havde, var de papkøer i naturlig størrelse, vi havde stillet op uden for butikken, fortæller købmanden.

Han tilbød dog gratis mælk, der skulle tappes fra en malkemaskine, til alle børn. Han har også tilbudt bland-selv-æg fra en lokal ægproducent.

- Så kunne folk selv bestemme, hvor mange de ville have, og om de skulle være store eller små. Til påske var planen, at vi skulle have specialæg fra høns, der lægger røde og blå æg. Men coronakrisen gør, at vi ikke kan lade kunderne vælge æg selv. Det samme gælder vores klip-selv-krydderurter, bland-selv-rodfrugter og vores bland-selv-nødder. Det glæder vi os til at kunne gå i gang med igen, siger købmanden.

Ansætter flere ved slagteren

Slagterafdelingen har også budt på et tapashjul, hvor kunderne selv kunne blande tapas. Det er også sat på standby på grund af smitterisikoen. Men det har nu ikke sat slagter-delikatesseafdelingen i stå.

[caption id="attachment_87404" align="aligncenter" width="696"] Slagtermester Jan Lyhne[/caption]

- Den ligger på det dobbelte af, hvad vi har budgetteret med, og derfor er vi også i gang med at ansætte mere personale. Jeg tror, at vi med Meny udfylder et hul i byen. Borgerne har savnet en butik, der blandt andet har en slagterafdeling som vores, siger købmanden og tilføjer, at der blandt andre er ansat en kok i afdelingen.

Diskene er fyldt godt op med blandt andet ost, fisk, smørrebrød, sandwich og forskellige salater, som sælges efter vægt, kartofler i kreative udgaver, wraps og lune retter. I disken er også prisvindende oksekød fra Freygaard samt filet, som ellers skulle have været solgt til coronalukkede Michelin-restauranter.

- Vi sælger også muslinger fra en lokal fisker, der har eneret på at høste muslinger i Horsens Fjord. Da vi åbnede butikken, havde jeg lavet en aftale med fiskerne om, at de sejlede hertil i en gammel blå fiskekutter. Kl. 10 hentede jeg muslinger på kutteren på en Long John, fortæller Søren Hansen.

Kender ikke hverdagen

Han lægger ikke skjul på, at ølbilen har trukket ekstra mange kunder i dag, men generelt er han rigtigt godt tilfreds med kundestrømmen.

- Fra torsdag til søndag, da vi åbnede, havde vi 10.000 kunder igennem butikken, og inden nyhedens interesse havde lagt sig, kom coronaen med den store kundestrøm, der fulgte. Nu kan kunderne ikke komme ud at spise; i stedet forkæler de sig selv med at købe en god bøf med alt, hvad dertil hører. Det betyder, at vi har fået lov til at vise, hvad vi kan inden for frugt og grønt, vin, slagter- og delikatesse, og jeg føler virkelig, at vi bliver valgt til, siger Søren Hansen.

Han må ikke sætte tal på sin omsætning, men han vil gerne fortælle, at han ligger rigtigt pænt på både kundestrøm og kurvestørrelse.

- Men hvordan det ser ud efter coronaen, det er meget svært at vide. Jeg kender endnu ikke en almindelig fredag, siger han.

 

Meny i Horsens

- ejet af Dagrofa

- ledet af Søren Hansen

- åbent fra 7-20

- Bageren PA Brød og Blomstergården Brædstrup har lejet sig ind i butikken

- Antal ansatte: 20 fuldtids medarbejdere og 35 deltidsmedarbejdere

- Salgsareal: 1300 kvm.

 

Opdateret 10. nov 2020