Borgerbutik på vej til Bornholm

Dagrofa 26. mar 2024 -
This describes the image
Brugsen i Østerlars på Bornholm kan genopstå som Min Købmand. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Brugsen i Østerlars er på vej til at genopstå som Min Købmand. Borgerne har indsamlet en halv mio. kr.

I Østerlars på Bornholm har sammenholdet vist sig ekstra stærkt. Borgerne har på kort tid indsamlet en halv mio. kr. Dermed har de sikret sig, at der er lokal opbakning til at redde byens dagligvarehandel, når Brugsen lukker.

Dagrofa har arbejdet tæt sammen med de lokale borgere for at finde en løsning, som kan sikre en fortsat fremtid for byens eneste dagligvarebutik og klippeøens første borgerbutik.

- Jeg må sige, at jeg er imponeret over, hvor hurtigt det er lykkedes dem at skaffe den nødvendige kapital. Det vidner om et stærkt sammenhold i området, siger Tonny Holm Jensen, projektchef i Dagrofa, der står bag kæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Dagrofa vil nu afvente borgergruppens endelige handel med Coop i forhold til bygningen. Så snart den er på plads, vil planerne for en ny butik blive mere konkrete.

- Vi sigter efter, at butikken skal åbne til sommer, men en endelig dato afhænger selvfølgelig af, hvornår borgergruppen får adgang til ejendommen, siger Tonny Holm Jensen.

Dagrofa står bag mere end 100 borgerfinansierede butikker over hele Danmark. I 2023 åbnede 13 nye borgerfinansierede butikker, og de første er allerede åbnet i år. Dagrofa forventer at åbne mindst 10 i år.

 

This describes the image

Brugsen i Østerlars. Arkivfoto: Flemming Effersøe

Opdateret 27. mar 2024