Sydbank køber Coop Bank for knap 350 mio. kr.

Coop 21. maj 2024 -
This describes the image
Arkivfoto: Coop
  • Coop Bank bevarer sit navn og vil også fremover tilbyde særlige fordele til Coops medlemmer

Sydbank og Coop amba har netop indgået aftale om, at Sydbank køber Coop Bank. Efter overtagelsen vil Coop Bank være et 100 procent ejet datterselskab af Sydbank.

Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra Sydbank, at der parterne imellem er aftalt en handelspris, hvor der betales for værdien af egenkapitalen pr. overtagelsesdagen tillagt 89 mio. kr. Den kontante købesum kan først endeligt opgøres på overtagelsesdagen. Den foreløbigt opgjorte købesum udgør 345 mio. kr.

Overtagelsen forventes at træde i kraft fra juli 2024.

Sydbank, Coop Bank og Coop har samtidig indgået et partnerskab, som sikrer fordele og attraktive tilbud til Coops to millioner medlemmer og til kunderne i Coop Bank. 

- Det har været afgørende for os at finde en køber, som også fremover vil tilbyde Coops medlemmer og bankens kunder særlige tilbud. Vi har også lagt vægt på, at en ny ejer skal forstå Coop Banks dna og selvfølgelig driver sin forretning med stor ordentlighed. Alt det kommer Sydbank med, og derfor er jeg overbevist om, at vi har fundet det helt rigtige match, siger Kristine Martin Berg, formand for bestyrelsen i Coop Bank og næstformand i Coop ambas bestyrelse.

Stærke kunderelationer 

I Sydbank glæder adm. direktør Karen Frøsig sig også over aftalen og partnerskabet: 

- I Sydbank favner vi hverdags- og helhedsøkonomien. Coop Bank er med sine enkle valgmuligheder og effektive processer en bank, hvis set-up tiltaler os. Vi glæder os meget til at tilbyde Coops medlemmer flere bankløsninger, nemme digitale løsninger og ikke mindst stærke kunderelationer, som vi hver dag løber stærkt for.

Coop amba sælger Coop Bank som led i den samarbejdsaftale, Coop amba og energiselskabet OK a.m.b.a. lancerede i april 2024. Aftalen skal sikre tilførsel af samlet to milliarder kroner i ny kapital til Coop Danmark A/S.

Gennemførelse af handlen er betinget af godkendelse fra Finanstilsynet og fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Betingelserne forventes opfyldt inden 31. juli 2024.
 

Opdateret 21. maj 2024