SuperBrugsen Dalby investerer 12 mio. kr. i fremtidens butik

Coop 22. maj 2024 -
This describes the image
Uddeler Claus Christensen og souschef Mads Hansen glæder sig til præsentere den ombyggede frugt- og grønt afdeling for kunderne i SuperBrugsen Dalby. Foto: SuperBrugsen Dalby
  • Selvstændig brugsforening investerer i solceller og nyt køle- og fryseanlæg for at gøre butikken mere grøn 

- Tiden er til grønne tiltag, til at tage vare på vores klima og miljø.

Det siger uddeler Claus Christensen fra SuperBrugsen Dalby på Sjælland, som er ejet af en selvstændig brugsforening.

Samlet bliver der investeret 12 mio.kr., som skal sikre en modernisering af butikken, der både gør den mere kunde- og miljøvenlig.  

- De mange penge har vi brugt bl.a. på et solcelletag med en årlig kapacitet på 125.000 kW, og samtidig har vi skiftet alle køle- og frysemontrer ud med mere energivenlige anlæg. Det vil spare 40 procent i forhold til butikkens nuværende forbrug, siger Claus Christensen.

Han tilføjer: - Disse år er udfordrende for detailhandelen. Nogle må dreje nøglen, og mange kæmper for at holde sammen på en fornuftig drift. Derfor er vi i Dalby rigtig glade for at have mulighed for at kunne investere i såvel bedre udbud til kunderne som i grønne tiltag. 

Butikken vil, når ombygningen inden længe står færdig, byde på en ny, stor grøntafdeling og på en opgradering af såvel afdelingerne for ferskvarer som for slagteren. 

Vinafdelingen får også ekstra plads med mulighed for at købe kolde hvidvine og rosé. Også udvalget af øl øges betragteligt med særlig fokus på kategorien af alkoholfri øl, som ifølge uddeleren er et marked i stor vækst.

Konceptet er fra Coop Hverdagsmarked

Kunderne vil blive præsenteret for flere nye varer. Bl.a. vil det bedste fra Irma være del af SuperBrugsens faste sortiment, hvor butikken i sin modernisering samtidig læner sig op ad det nye koncept, der blev testet i Codanhus og Hinnerup som Coop Hverdagsmarked”.

Uddeleren lægger vægt på at fastholde prismatchet i forhold til discountbutikker.

Endelig får kunderne et længe ventet ønske opfyldt. Der kommer et nyt pantsystem, hvor dåser hældes i pantmaskinen, som så selv tæller op. 

This describes the image

- Hurtigere for alle og i tilgift slipper man for klistrede og måske øllugtende fingre efter at have afleveret sin pant. Glasflasker vil fortsat skulle afleveres i en af de nuværende pantmaskiner, siger Claus Christensen.

Han lægger vægt på at bevare sjælen i butikken, som jo også er et vigtigt mødested i Dalby.

De nye tider byder bl.a. også på seks nye scannere, hvor kunderne selv kan afregne for indholdet i deres kurv, men der vil også være tre kasselinjer med medarbejdere klar til at betjene kunderne.

Claus Christensen håber, at SuperBrugsen Dalby nu er fremtidssikret til glæde og gavn for medlemmerne af Dalby Brugsforening.

 

Opdateret 22. maj 2024