Coops discountkæde har Danmarks sødeste kassemedarbejder

Coop 14. maj 2024 -
This describes the image
Steven Olsen er ansat i Coops discountkæde 365 discount. Foto: Hjemmet
  • ”Danmarks sødeste kassedame” er mand og arbejder i 365 discount i Kastrup. For 11 år siden var Steven Olsen hjemløs

Vinderen af ugebladet Hjemmets læserkonkurrence om titlen som Danmarks sødeste kassedame m/k er Steven Olsen fra Coops discountkæde 365 discount i Kastrup.

- Det betyder alt for mig. Det betyder, at jeg gør noget rigtigt, når jeg sidder oppe i kassen. Jeg sørger altid for, at mine kunder går ud af butikken med et smil - også selvom de har en møgdag, siger Steven Olsen.

Ugebladet Hjemmets chefredaktør Marianne Gram kom forbi med rullende kameraer og råbte et rungende “Tillykke!” Det tager et øjeblik, før Steven Olsen forstår, at han netop har fået titlen som Danmarks sødeste kassedame m/k. 

Det festlige optøj går ikke ubemærket hen. Flere kunder lykønsker Steven og kommer med rosende ord i forbifarten. 

- Jeg har stemt på Steven, og det har hele min familie også, fordi vi er rigtig glade for at handle hos ham, siger Sarah Procter, der gerne passerer andre supermarkeder på vejen for at handle i Stevens kasse. 

- Han skaber også noget stemning blandt dem, som står i køen, så vi også begynder at tale sammen. Han må aldrig nogensinde holde op med at være den, han er, for han gør en forskel for lokalsamfundet, tilføjer hun. 

Fra hjemløs til Danmarks sødeste kassedame

I Steven Olsens kasse spiller det ingen rolle, om man er hjemløs eller direktør – alle får lige god og kæk behandling, og det er der en helt særlig grund til. For hvad de færreste ved er, at Steven Olsen selv har en hård fortid som hjemløs. I dag har han været fuldtidskassedame i 11 år - et job, som har ændret hans liv.  

- Det betyder alt, at jeg nu kan forsørge mig selv. Jeg føler mig fri til at gøre, som jeg vil, fortæller Steven Olsen, der har planer om at fortsætte i jobbet, til han går på pension 

Steven Olsen har også en stor guldstjerne i butikschef Michael Hansens bog. Han ansatte ham for 11 år siden, dengang Steven stadig boede på herberg: 

- Det er fedt, at han er kommet igennem en svær tid og stadig bevarer humøret. Og så synes jeg, at han har fortjent at vinde, fordi han gør noget godt for andre mennesker, siger Michael Hansen.

Sammen med titlen modtager Steven Olsen præmier til en samlet sum af 29.000 kr. – blandt andet en gavecheck på 10.000 kr. fra Hjemmet, en original Ankarsrum køkkenmaskine, en koncertpakke til Fuglsøcentret, en ledningsfri støvsuger, et knivsæt, en plaid samt sæber og cremer.  

Opdateret 15. maj 2024