Ugens succes: Fra ungarbejder til uddeler i en af SuperBrugsens største butikker

Ugens succes 11. okt 2024 -
This describes the image
33-årige Susan Pedersen arbejder til daglig som uddeler i SuperBrugsen i Matthæusgade i København V. Foto: Coop
  • Susans rejse i dagligvarebranchen har ikke blot været præget af karrieremæssige succeser, men også store livsændringer, der har ført hende hele vejen fra Jylland til Sjælland.

Skrevet af: Freja Mogensen

I en lille by lidt uden for Esbjerg startede den dengang 17-årige Susan Pedersen som ungarbejder i Dagli’ Brugsen. Dengang drømte hun egentlig om en karriere som selvstændig damefrisør. Skæbnen ville dog noget andet.

Efter et par år i Dagli’ Brugsen besluttede hun sig for at søge nye udfordringer og startede derfor i Magasin. Stadig skulle det vise sig, at der var brug for forandring. Susan drog derfor til udlandet for at arbejde som skiguide.

Men hendes evne til at lede et team i en ung alder betød nemlig, at der en dag ventede hende et opkald fra en tidligere arbejdsgiver, Jørgen Olsen.

– Det var egentlig ham, der ringede og spurgte om han ikke skulle prøve at se, om han kunne få mig i lære. Så sagde jeg ”Jamen, så skal det også være med noget gods på”, og så var det, jeg blev ledertrainee, fortæller Susan Pedersen, der som 24-årig færdiggjorde sin uddannelse som ledertrainee i Kvickly i Ribe.

Ny butik, ny lokation, nyt miljø

Efter endt uddannelse blev Susan straks tilbudt en stilling som afdelingsleder i den anden ende af landet. Selvom hun er født og opvokset i Esbjerg, måtte hun drage til Sjælland, da det rigtige job bød sig i Kvickly i Roskilde.

Derfra tog det ene det andet og efter et par år i flere sjællandske butikker og desuden som souschef, får Susan lyst til mere.

– Jeg tænkte, nu har jeg været nok souschef. Nu vil jeg gerne prøve at have mit eget.

I dag er Susan 33 år og så heldig, at hun har fået lov til at lede en af de største SuperBrugsen-butikker i København som uddeler.

Som leder for sin egen butik på Matthæusgade har Susan særligt fokus på, at hendes team føler sig involveret i hverdagen. Af den grund holder hun dagligt to tavlemøder.

– Det har jo en stor indvirkning, at de lige pludselig føler sig involveret og informeret omkring, hvad der rør sig i vores organisation, og hvor vi skal henad i forhold til vores hverdag, siger Susan.

– Det er en simpel ting for mig, men det har bare en eller anden vigtighed for medarbejderne, siger hun videre.

Kæmper for karrieren trods familieafstand

Susans karrierevej har krævet omstillingsparathed, både i forhold til nye byer, miljøer og kolleger, samtidig med at hun har set familien sjældnere.

– I starten syntes jeg, det var svært, men det blev bedre over tid. Jeg havde en masse venner fra både ledertraineeuddannelsen og fra gymnasiet, som også var flyttet herover, så kontrasten har ikke været så stor, når jeg gjorde det i en så ung en alder, siger Susan.

Hun fortæller ligeledes, at hun som regel tager hjem til Jylland og besøger sin familie en gang hver anden måned, og at de desuden er de gode til at holde kontakten over telefonen.

– Vi er gode til at snakke med dem og bruger FaceTime til at kommunikere med dem, så vi stadigvæk har det visuelle med. Og så er de også rigtig gode til at besøge mig.

Som ung kvinde i dagligvarebranchen drømmer Susan om at finde lidt ro oven på den travle karrierevej. Når hun først har fundet ro og fået lov til at fokusere på sig selv, kan ræset begynde.

– Hvis jeg skal kigge ud i fremtiden, så er der ingen tvivl om, at jeg skal dyrke mit lederskab endnu mere, fordi jeg sagtens, at jeg vil kunne komme længere op af rangstigen.

Opdateret 11. okt 2024