Ugens succes: Elever tog styringen – mere end 100 kundebesøg på en uge

Ugens succes 9. feb 2024 -
This describes the image
De fire elever havde en god uge, hvor de både inspirerede og lærte noget selv. Foto: Dagrofa
  • Over 100 kundebesøg, flere følgere på Facebook og en tilfreds butikschef er resultatet af fire elevers indsats.

Fire handelsassistentelever, en butik og lærerige dage for både butikschef og elever.

Opskriften på en succesfuld uge i Dagrofa Foodservice-butikken i Viborg, da for et par uger siden fik selskab af fire handelsassistentelever fra Dagrofa.

Kristoffer, Michael, Walid og Vila tog styringen over butikken, hvor de blandt andet var en del på farten. Over 100 kundebesøg på en uge står tilbage som en af overskrifterne for de fire herrer.

De fire elever har stået for små udstillinger, kundebesøg og interaktion med kunderne på Facebook, hvor det blandt andet er lykkedes dem at få flere følgere til Facebooksiden.

Her har eleverne lavet reels, korte videoer velegnet til interaktion på de sociale medier, hvor kunder og leverandører har kunnet følge med i deres arbejde med butikken.

Arbejde, der blandt andet omfatter pizza til kunder med varer fra butikken, konkurrencer på Facebook og skrabelodder med rabatter på i håb om at øge kendskabsgraden til butikken.

- Det var rart som elev at komme ud og prøve noget andet. Nu render vi selvfølgelig rundt i butikker til hverdag, men der er man jo meget mere en del af den daglige drift, og ens plads som elev er jo også tit, at der er nogle opgaver, der hører med til det, fortæller Michael Donald Brauteseth Larsen og tilføjer:

- Så det var sjovt i en uge at prøve at blive taget ud af den daglige drift og fokusere mere på det større perspektiv, altså det administrative og det ledelsesmæssige i at arbejde i en butik.

Selvom de fire elever var fulde af initiativ, foregik det dog ikke uden opsyn.

- De mødte mandag, hvor de havde en plan, så mig og min chef fik sendt på dem på rette spor. Så fik de bygget en plan, og så har de egentlig holdt morgenmøde hver morgen, hvor de har fremlagt, hvad de egentlig vil gøre, og der havde de nogle mål, siger butikschef Simon Kyhn og fortsætter:

- Så har de fortalt os, hvordan de vil komme til de mål, så de har ikke stået i kassen og fyldt varer op og sådan noget.

Arbejdet i butikken på sociale medier og ude hos kunderne selv kom ikke gratis. Eleverne fik rigtig smag for, hvad det vil sige at drive butik, men i sidste ende var der grønne tal.

- Hvis man spørger dem, så vil de nok sige, at det var lidt hårdt i starten, for de fandt egentlig ud af, at opgaven krævede lidt mere, men de rejste sig sindssygt flot til sidst og laver et sindssygt godt stykke arbejde. Vi kørte virkelig gode tal.

Og sådan var oplevelsen da også fra elevernes side.

- Vi startede lidt forsigtigt ud, og så fik vi lige et rap over nallerne, men vi fik hanket op i os selv og sagt: ’Prøv og hør her, vi har kun en uge, og vi kan lige så godt få det bedste ud af den’, fortæller en af de fire elever Michael Donald Brauteseth Larsen og uddyber:

- Simon (butikschefen, red) og vores salgschef Mikkel fik os inspireret til, at vi skulle bare give den en skalle. Og så var det som om, at det gav os energien for resten af ugen. Så kørte vi bare pedalen i bund, og så måtte det jo bare briste eller bære et eller andet sted.

 

Fine roser med på vejen

Eleverne kan sove trygt, velvidende de har gjort et godt stykke arbejde. Kristoffer, Michael, Walid og Vila tog styringen får nemlig ikke ligefrem andet en roser med på vejen.

- Vi har jo hele tiden rettet ind. Altså, jeg havde jo opfølgning med dem hver dag, hvor jeg f.eks. gav nogle opgaver til dagen efter. Jeg smed en bold op i luften, og så kunne de vælge at gribe den eller ej, fortæller butikschefen og uddyber med ros.

- De greb egentlig alle opgaverne til punkt og prikke. Det har virkelig været en fornøjelse at have dem på besøg. 

Butikschefen er ikke den eneste, der giver ros. De fire har nemlig gjort så stort et indtryk, at det har inspireret resten af butikken.

- Og stor ros fra mit personale også. De har egentlig også tænkt over nogle af de ting, de har gjort. Det vil de gøre mere i dagligdagen.

I er blevet inspireret, simpelthen? 

- Ja, faktisk.

Ugen i butikken er en af de sidste opgaver, inden eleverne slutter deres uddannelse. Fagprøven står for døren den 12. marts for 25-årige Michael Donald Brauteseth Larsen.

Opdateret 9. feb 2024