EM-slutrunden sparker spillelysten i vejret

Spil 7. jun 2021 -
This describes the image
Foto: Danske Spil
  • Danske Spil forventer, at danskerne vil spille for ca. 250 mio. kr. på kampene under EM i fodbold.

Skrevet af: Søren Tougaard

Om få dage sparkes EM-slutrunden i fodbold endelig i gang, efter turneringen blev udskudt sidste år på grund af coronapandemien.

Det danske landshold kan se frem til at spille de tre indledende puljekampe mod Finland, Belgien og Rusland på hjemmebane i Parken.

Den største sportsbegivenhed på dansk grund ventes også at kunne ses på danskernes spillelyst under EM-slutrunden, der afvikles i 11 europæiske byer fra den 11. juni til den 11. juli.

- Vi forventer en samlet spilomsætning på Oddset på over en halv milliard i løbet af de fem uger, hvor EM-turneringen finder sted. Heraf forventer vi, at cirka halvdelen vil blive spillet på selve EM-kampene og den anden halvdel på alt den anden sport, som parallelt finder sted i perioden. Det er vigtigt at præcisere, at vi samtidig forventer at betale de fleste af de spillende omsætningskroner tilbage til kunderne i form af præmier, siger Danske Spils sportspilschef Jens Nielsen.

EM-stemning hos forhandlerne

Selv om EM-feberen snart raser med et dansk landshold på hjemmebane og i storform, kan turneringen ikke måle sig med en VM-slutrunde med dansk deltagelse, når det gælder spilomsætningen.

Dels deltager store fodboldnationer som Brasilien og Argentina i VM-slutrunder, dels spilles der flere kampe ved et VM end ved et EM, fortæller sportspilschefen.

- For en EM-turnering forventer vi rekordomsætning i år. Ved de store fodboldslutrunder ser vi typisk, at mange danskere, som ikke spiller Oddset fast, har lyst til at satse en skilling på kampene, særligt når Danmark spiller, siger Jens Nielsen.

Han fortæller, at EM-feberen også ville kunne mærkes ude ved Danske Spils ca. 4.000 forhandlere. Her vil Danske Spil f.eks. tilbyde kunderne et frit spil på 50 kr. samt et gratis EM-katalog.

Opdateret 11. jun 2021