Fiskegigant vender stort underskud til overskud på blot et år

Samhandel 7. maj 2024 -
This describes the image
Espersens fiskeprodukter sælges som frostvarer i flere store dagligvarekæder. Dagligvarehandlen
  • Fiskekoncernen Espersen formår at holde salgspriserne

Skrevet af: Henrik Denman

Fiskekoncernen Espersen, der er storleverandør til førende dagligvarekæder og restaurantkæder i Europa, har på blot ét år vendt et stort underskud til overskud.

Virksomheden måtte i 2022 indkassere et usædvanligt stort underskud på 81 mio. kr., men der skulle blot et år til at ændre kursen i positiv retning. I det nye regnskab, som netop er offentliggjort, får virksomheden et overskud på 28 mio. kr.

Sammen med den positive udvikling i omsætningen betegner ledelsen med adm. direktør Klaus B. Nielsen i spidsen resultatet som tilfredsstillende. Espersen øgede fra 2022 omsætningen med syv pct. til knap 3,5 mia. kr.

Klaus B. Nielsen oplyser, at ledelsen i efteråret 2022 udarbejdede en etårig plan og strømlinede virksomheden. Målet i den nye strategi er primært at fokusere på kunderne og skabe yderligere forbedringer i driften.

Han tilføjer, at det har været virksomhedens helt store styrke, at den har evnet at fastholde salgspriserne. Kunderne tæller kæder som Aldi, Lidl, Tesco og McDonald's.

Ny fabrik i England
Espersen beskæftiger over 3.200 medarbejdere i en række lande. Hovedsædet er placeret i Rønne, og hertil kommer aktiviteter i Polen, Litauen, Rusland og Vietnam og siden 2023 en ny fabrik i Grimsby i England. Den engelske fabrik er nu fuldt integreret og er et vigtigt skridt for Espersen for at kunne fastholde en direkte adgang til det store britiske marked.

Virksomhedens fastholder sine aktiviteter på det russiske marked, men følger den internationale udvikling tæt. De mange sanktioner mod Rusland, som bl.a. er gennemført i EU, har endnu ikke påvirket fiskeprodukter og dermed Espersens markedsmuligheder.  
 

Opdateret 8. maj 2024