Too Good To Go runder ny milepæl: 15 mio. lykkeposer med overskudsvarer er reddet

Madspild 29. sep 2023 -
This describes the image
Arkivfoto: Flemming Effersøe
  • Madspildsapp er fortsat i tæt partnerskab med en stor del af dagligvarehandlen om at mindske madspild

Madspildsapp’en Too Good To Go kan nu fejre en milepæl sammen med sine danske partnere som Coop, Netto, Føtex, Lidl, Lagkagehuset, Bodenhoff og Q8. 

Der er nu reddet 15 mio. lykkeposer med overskudsvarer fra at ende i skraldespanden siden lanceringen af Too Good To Go-app'en i 2016. 

Milepælen rammer samme måned som den internationale madspildsdag, hvor hele verden står sammen i dag om at sætte fokus på madspild. Ifølge Too Good To Go havner 40 pct. af alle europæiske fødevarer ender i skraldespanden.

I løbet af det seneste år har Too Good To Go i Danmark hjulpet danskerne med at redde 3,4 mio. måltider fra at ende i skraldespanden.

- Milepælen er resultatet af et voksende fællesskab med 2,9 mio. registrerede danske brugere og mere end 3.500 aktive partnere i Danmark, som dagligt gør både lykkepakker og lykkeposer tilgængelige i appen, siger Heidi Boye, der er landechef for Too Good To Go i Danmark.

Too Good To Gos vækst kan i høj grad tilskrives samarbejdet med partnere inden for blandt andet dagligvarehandlen.

Finder løsninger sammen med branchen

Imidlertid er der tegn på, at madspild ikke længere fylder så meget i mediebilledet. Kurver over presseklip, hvor ordet “madspild” er nævnt, er nedadgående hos både Infomedia og Retriever.

- Der er sket meget, siden jeg kom til Too Good To Go for fire år siden. Dagligvarehandlen er blev mere fortrolige med at tale åbent om udfordringer og er blevet enormt ambitiøse med at finde løsninger på at bekæmpe madspild, siger Heidi Boye.

Hun har netop været på besøg i Meny og Netto for at demonstrere en ny løsning, hvor butikkerne kan vælge om de vil sælge lykkeposer eller donere overskudsmad til Fødevarebanken eller Stop Spild Lokalt, samtidig med, at de får bedre styr på datovarerne på hylderne og dermed i sidste ende kan reducere madspild og forbedre købmandskabet.

Heidi Boye er også imponeret over de partnerskaber med dagligvarehandlen, som er blevet etableret på basis af gensidig tillid, så kæderne tør dele data med Too Good To Go for at forbedre løsningerne på madspild.

- Sammen med branchen finder vi løsninger. Der er ikke længere brug for meget snak; men derimod konkrete løsninger. Nu gælder det handlinger, der kan gøre noget ved problemet, siger Heidi Boye.

En plads på Fortunes Change the World List 

Too Good To Go har fået en plads på Fortunes Change the World List 2023. Det viser 59 for-profit-virksomheder, der har gjort en vigtig social eller miljømæssig forskel.

- I virkeligheden er det vores fællesskab med partnere og brugere, der driver vores indflydelse ved at spare mad sammen med os hver dag, siger Heidi Boye.

Stifter og direktør Mette Lykke fra Too Good To Go mødte for nylig CEO Tim Cook, Apple, og Lisa Jackson, VP for Environment, Policy and Social Initiatives, ved en særlig begivenhed i København.

App Store har givet Too Good To Go mulighed for effektiv distribution af apps og skabt et helt økosystem.

- I mit sidste firma (Endomondo, red) tog det os 32 måneder at nå frem til den første million brugere - dels fordi ingen vidste, hvordan man downloader en app tilbage i 2007. Hos Too Good To Go tog det mindre end 15 måneder - og vi er nu nået til titusindvis af millioner af downloads med en gennemsnitlig vurdering på 4,88 ud af 5, siger Mette Lykke.

This describes the image

Netto og Too Good To Go har rundet 1,1 mio. poser – hvad der i runde tal svarer til at undgå, at 2.800 tons CO2e udledes forgæves. Omregnet er det lig med godt 304 danskeres årlige CO2-udledning. På én måned afsætter Netto i gennemsnit 35.000 Too Good To Go-poser – godt 98 procent af alle de poser, som sættes til salg i Netto, bliver hentet af kunderne. 


 

Opdateret 2. okt 2023