Lidl runder butik nummer 150 i Danmark

Lidl 23. feb 2024 -
This describes the image
Lidt har åbnet sin tredje butik på Østerbro i København. Foto: Lidl
  • Discountkæden markerer en milepæl med åbningen af butikker på Østerbro og Hirtshals

Torsdag åbnede discountkæden Lidl sin butik nummer 150 i Danmark. Det skete på Østerbro i København.

Butikschef Adam Poulsen klippede det røde bånd til den nye butik på Østerbrogade 111-113, som er den tredje Lidl-butik på Østerbro. Det er samtidig den første af kædens butikker, som ikke sælger tobak og nikotin i Københavns Kommune.

De seneste måneder har Lidl gennemført en omfattende renovering af lokalerne for at skabe en ny dagligvarebutik til Østerbroerne på over 1200 kvm.

Dagen før holdt butikschefen naboaften, hvor de lokale beboere var inviteret forbi for at se butikken før alle andre. 

- Her talte jeg med mange kunder, der synes, at det er helt i orden, at vi ikke sælger tobak og nikotin. Uanset om man selv er ryger eller ej, så forstår de fleste heldigvis godt formålet med at gøre tobak mindre tilgængeligt, så færre begynder at ryge i fremtiden, siger Adam Poulsen.

Butikken på Østerbrogade er den 12. butik, som Lidl har åbnet uden tobak og nikotin på hylderne. Frem mod udgangen af 2028 vil dagligvarekæden udfase tobak og nikotin helt i alle kædens butikker.  

Borgermester åbnede ny butik i Hirtshals

Lidl åbnede også torsdag ny butik på Doggerbanke i i Hirtshals, som var butik nummer 149.

This describes the image

Borgmester Søren Smalbro (V) og butikschef Benjamin Fridlund klippede båndet til den nye butik.

- Mine kolleger og jeg har glædet os i månedsvis til at slå dørene op for butikken. Derfor er det ekstra dejligt, at så mange af byens borgere har valgt at dele denne skønne dag med os, siger butikschef Benjamin Fridlund. 

Formand for Hirtshals Handel & Erhverv, Per Martensen, sagde på vegne af byens handel, at den var glad for at få Lidl til byen, og for at indbyggerne og besøgende i Hirtshals nu får endnu flere indkøbsmuligheder i deres hverdag, som sammen med Hirtshals andre butikker og seværdigheder vil danne rammen om et aktivt byliv.

20 nye butikker i 2024

De to seneste butiksåbninger vidner om et ekstraordinært travlt år for Lidl med 20 planlagte åbninger fordelt hen over året. Langt de fleste åbninger finder sted i tidligere Aldi-butikker, som efter større overhalinger eller ligefrem opførsel af en spritny butik står klar til Lidls koncept.

De første åbninger i år fandt sted på Kongelundsvej i Kastrup og Chr. Bergsvej i Brande. Flere åbninger er på vej i marts.

- Det er den største butiksvækst, vi nogensinde har haft i Danmark. For os betyder 20 butikker, at vi vokser med 12-13 pct. i butiksantal. Så det er en kæmpestor opgave, der venter, har Lidl Danmarks topchef Jens Stratmann udtalt i et interview i januar med Dagligvarehandlen.

Lidl har tidligere meldt ud, at kæden vil nå 200 butikker i 2030. 

Opdateret 26. feb 2024