Spar-butikker hjælper med indsamling af affald i naturen

Dagrofa 8. jul 2024 -
This describes the image
I Faaborg-Midtfyn har frivillige også været med til at indsamle 6,6 ton affald i foråret.  Foto: Dagrofa
  • Supermarkedskæden hjælper frivillige landet over

Skrevet af: Henrik Denman

Spar-butikker landet over er midtpunkt for et storstilet projekt, hvor frivillige fra lokale foreninger indsamler affald i naturen. Alene i år har de frivillige indsamlet 6,6 tons affald. Målet er i år at indsamle 16 ton affald.

Supermarkedskæden Spar har i seks år været hovedsponsor for non profit-projektet Ren Natur. I løbet af foråret har 3.300 frivillige samlet affald flere steder i Danmark. Det er affald som især cigaretskodder, cigaretpakker, snus, plast af forskellig art og endda også fiskenet og trådhegn samt en masse emballage til slik, chips og mad.

Kædedirektør i Spar, Esben Keller, siger, at Ren Natur-projektet passer godt til Spar-kæden.

– Det handler om at tage ansvar for det lokale miljø. Det er fantastisk at se så mange selvstændige købmænd, der igen i år bakker op om en renere natur og de frivillige foreninger, der indsamler affald.

Butikkerne er mødested

Forud for en indsamling mødes de frivillige oftest foran den lokale Spar-butik, hvor de lægger dagens taktik og får udleveret de nødvendige redskaber til indsamlingen.
Foruden det sociale fællesskab donerer Spar 2.500 kr. til hver deltagende forenings klubkasse, støttet af KFI Erhvervsdrivende Fond.
 

Opdateret 9. jul 2024