Anima fortsætter kampen mod Coops turbokyllinger

Coop 24. nov 2023 -
This describes the image
Foto: Anima
  • Dyrevenner har uddelt falske tilbudsaviser foran 365 discount på Nørre Voldgade i København

Fredag over middag var der igen protester foran en Coop-butik for at få Danmarks næststørste dagligvarekoncern til at droppe de såkaldte turbo-kyllinger. Aktionen fandt sted ved 365 discount på Nørre Voldgade i København.

Med dyreværnsforeningen Anima som arrangør uddelte dyrevenner falske tilbudsaviser med tilbud på bl.a. turbobryster. Aktionen kommer efter en tilsvarende aktion sidste weekend, hvor dyrevennerne uddelte flaske tilbudsaviser i 200 Coop-butikker landet over.

Animas kampagne mod Coop, der i de falske tilbudsaviser er omdøbt til Scoop med sloganet ”værst til dyrevelfærd”, er den første af flere. Foreløbigt er der også planlagt protester foran Coop-butikker i Odense, Århus og Aalborg. 

Anima bebuder flere kampagnetiltag

De seneste aktioner bliver ifølge Anima fulgt op af flere i den kommende tid. 

- Vi vil blive ved med at oplyse kunderne om, at Coop er kommet meget langt væk fra sit image som en koncern, der vægter ansvarlighed og dyrevelfærd. Og jeg tror på, at Coop før eller siden vil indse, at der ikke er nogen fremtid i at være ligeglad med dyrs lidelse, siger Mathias Madsen, som er kampagneleder hos Anima.

This describes the image

- Turbokyllinger, oftest af racen Ross 308, er avlet til at vokse ekstremt meget på kort tid. I løbet af 35 dage vokser de fra 50 gram til 2,2 kilo. Det medfører en lang række alvorlige velfærdsproblemer. Tre ud af fire hurtigtvoksende kyllinger kan ikke gå normalt, og dertil kommer problemer med åndedrætsbesvær og organsvigt, siger Mathias Madsen.

Coops ansvarlighedsdirektør Thomas Roland har udtalt, at salget af de hurtigtvoksende kyllinger delvist udfases i 2025. Og den vedtagne strategi kan Animas aktioner ikke ændre på.

Thomas Roland mener, at Animas aktion ikke handler ret meget om dyrevelfærd; derimod er det et narrativ, forstået på den måde, at ordet turbokyllinger vækker nogle følelser hos forbrugere: - Jeg er enig med Anima så langt, at dyrevelfærden er bedre for langsomt voksende kyllinger. Men også langsomt voksende kyllinger får skader.
 

Opdateret 27. nov 2023