Walmart tjener mindre på større salg

Doug McMillon. Foto: Walmart

Verdens største detailhandler, amerikanske Walmart, har netop offentliggjort regnskabstal for årets 3. kvartal med en betydelig omsætningsvækst.

Totalt set omsatte giganten for godt 123 mia. dollar i de tre måneder, svarende til 774 mia. kr. Det er en fremgang på 5 mia. dollar eller 4,2 pct.

Hovedparten af væksten blev hentet på Walmarts amerikanske hjemmemarked, hvor e-handlen stod for en vækst på 50 pct.

Driftsresultatet i USA gik en smule frem sammenlignet med samme kvartal året før, mens et fald i overskuddet i Walmart International trak ned, så den samlede virksomheds driftsresultat dykkede med 8 pct. til 4,7 mia. dollar – knap 30 mia. kr.

– Vi er tilfredse med de stærke resultater i kvartalet på tværs af vores forretningsområder, lyder den overordnede kommentar til tallene fra Walmarts topchef Doug McMillon.

 

 

DEL
Forrige artikel20.000 danskere vil forbyde farlig kemi
Næste artikelCoop.dk kommer Black Friday i forkøbet
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.