Virksomhed sætter lovlig ecigaret på pause

Den danske ecigaretvirksomhed Ziicca har udsat et forsøg på at få verdens første lægemiddelsgodkendelse til en ecigaret med nikotin. Virksomheden vil først se, om lægemiddelsgodkendelse overhovedet bliver et krav i Danmark.
- Vi har sat det på pause, fordi vi får modstridende oplysninger om, hvad der sker i 2016, siger Magnus Stawicki Black, som er indehaver og direktør i Ziicca.
Direktøren har tidligere i Dansk Handelsblad fortalt, at virksomheden planlagde at investere omkring 30 mio. kr. i at opnå en lægemiddelsgodkendelse, men nu er han efter en forundersøgelse blevet usikker på, hvordan de danske regler om ecigaretter med nikotin kommer til at se ud, når de kommer endeligt på plads i 2016.
- Der er klarhed allerede om et år, og en godkendelse tager mindst tre år, så betyder det ikke så meget vente et år på, hvad lovgivningen bliver. Det er en voldsom stor investering, hvis det om et år viser sig, at godkendelsen er ubrugelig, siger han.
Dansk afgørelse venter Nogle lande i EU mener i lighed med Danmark i dag, at ecigaretter med nikotin er et lægemiddel. EU's ministerråd vedtog i imidlertid i april i år et tobaksvaredirektiv, der skal indbygges i dansk lovgivning. Direktivet lægger umiddelbart op til, at ecigaretter med et begrænset indhold af nikotin skal kunne markedsføres og sælges som en forbrugsvare ligesom tobak, men Danmark har dog også mulighed for fortsat at betragte alle ecigaretter med nikotin som et lægemiddel - hvad der gør nikotinsalg ulovligt i Danmark, da ingen ecigaretter har en godkendelse.
Magnus Stawichi Black forventer dog under alle omstændigheder at gøre et forsøg på at komme på det danske marked. E-cigaretvirksomheden vil genoptage bestræbelserne på at opnå lægemiddelsgodkendelse, hvis Danmark beslutter, at cigaretterne skal reguleres som et lægemiddel.
Hvis derimod ecigaretter med nikotin bliver lovlige at sælge som en forbrugsvare efter dansk lovgivning, så kan ecigaretvirksomheden uden videre sælge sine nikotinholdige produkter i Danmark, som den allerede gør det i Grækenland, Belgien, Tyskland og Sverige.
- Vi sælger ecigaretter

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis