Vesterbros store madmarked lukker

Efter sidste års milliontab og med en negativ egenkapital lukker Westmarket

Foto: John Ehbrecht

Et tjek på Westmarkeds website afslører ingenting.

Tvært imod tyder sitet på, at der er i hvert fald 20 forskellige muligheder for at få lidt godt til ganen i Vesterbros halvanden år gamle madmarked Westmarket.

Men sandheden er en ganske anden: Madboderne er stort set alle lukket ned, og ifølge flere medier lukker de sidste fire-fem stykker med udgangen af august.

Medejer, bestyrelsesmedlem og fungerende leder Bo Raahauge ønsker ikke over for Dansk Handelsblad at kommentere hverken rygter om total lukning eller fremtiden for Westmarket.

Underskud og brugt egenkapital

Madmarkedet kom ud af sit første hele regnskabsår med et underskud på resultat på 37 mio. kr. og med en negativ egenkapital på godt 7 mio. kr. Både selskabet og revisorerne satte allerede dengang spørgsmålstegn ved den fortsatte eksistens af madmarkedet. I hvert fald krævede en fortsættelse en kapitalindsprøjtning.

I ledelsesberetningen lød det: ”Der på tidspunktet for regnskabsaflæggelsen ikke sikret tilstrækkelig likviditet til sikring af, at selskabets drift kan fortsætte frem til 31. december 2018. Selskabets ledelse forventer, tilstrækkelig likviditet kan frembringes”.

I juli forlød så i en pressemeddelelse, at Westmarket ville få tilført et tocifret millionbeløb. En saltvandsindsprøjtning, der dog ifølge cvr-registret aldrig er blevet til noget. I hvert fald ikke endnu.

Besatte stader og store planer

Der var ellers store planer for Westmarket, da markedet slog dørene op i begyndelsen af 2017, stiftet af medejer Anders Rosenbjerg Hansen.

Alle 59 stadepladser var stort set besat, og den daværende direktør Christian Kofoed sagde den gang om Westmarket:

– Vesterbros madhal skal være et både folkeligt og kvalitetsbevidst mødested, der kan kombinere madindkøb og madoplevelser.

Han blev senere skiftet ud med Steen Ordell Guldbrand Jensen, der sagde farvel til madmarkedet før sommerferien.