Vejle kåret som årets bedste handelsby

Vejle kåres som den bedste handelsby, fordi den gennem mange år har bevist sin position som en attraktiv indkøbsdestination med et betydeligt regionalt opland.
Vejle fremhæves for at forny sig og dermed bevare og endda udbygge sit ry som en markant handelsby, som også tilbyder en bred vifte af oplevelser for de besøgende.
Kåringen bygger desuden på byens brede udbud af butikker og andre kundeorienterede funktioner, som er med til at sikre et stærkt helhedsindtryk og en god oplevelse for dem, der vælger at besøge byen.
Kåringen er gennemført for 5. gang i et samarbejde mellem Institut for Center-Planlægning (ICP), den nordiske organisation af shoppingcentre (NCSC) og Detailforum.
Deltagelse i konkurrencen kræver en tilmelding fra de inviterede byer, og i år havde 24 byer tilmeldt sig. I hver bymidte er der gennemført 100 stopinterviews af bymidtens kernekunder, dvs. kunder, der kommer i bymidten mindst en gang om måneden.
Kundernes svar viser, at handelsbyerne giver kunderne stor tryghed og åbningstider, som kunderne er tilfredse med. Servicen opfattes også som god.
Til gengæld kan handelsbyerne samlet godt arbejde på at få en renere bymidte, at styrke reklamen for sig selv og forbedre parkeringsforholdene.