Varehus for stort til Kvicklys koncept

Kvickly fraflytter Randers Storcenter ved årsskiftet, hvorefter Bilka åbner i sensommeren 2018

Foto: Helle-Karin Helstrand
Coops hidtidige lejemål med AP Pension i Randers Storcenter erstattes i det nye år af en aftale med Dansk Supermarked Group. 
Aftalen mellem AP Pension og Kvickly om fraflytning giver mulighed for overdragelse af lokalerne i Randers Storcenter i begyndelsen af 2018 og Kvickly i Randers vil have kørt den sidste vare gennem kasselinjen 31.12. 
Efter en omfattende ombygning forventer Bilka at åbne i sensommeren 2018, oplyser Dansk Supermarked og Coop i en fælles pressemeddelelse. 
”Salget af nonfood flytter i disse år fra varehusene til nettet. Derfor skal vi bruge mindre plads i takt med, at vi koncentrerer os mere og mere om fødevarer. Derfor er varehuset i Randers for stort til Kvicklys nye koncept,” siger formatdirektør Allan Kristoffersen, Kvickly, om fraflytningen fra storcentret i det nordlige Randers.
Ny lejeaftale
Dansk Supermarked Group har indgået en lejeaftale med AP Pension som udlejer om et lejemål i Randers Storcenter.
Der er tale om en ny lejeaftale, og Dansk Supermarked Group overtager hverken medarbejdere, inventar, leverandører eller lignende fra Coop, ligesom der heller ikke sker nogen betaling fra Dansk Supermarked Group til Coop i den forbindelse. 

”Vi glæder os til at byde kunderne velkommen i et topmoderne hypermarked. Hvis alt går efter planen, ser vi frem til at åbne efter sommerferien, når Bilka holder fødselsdag. Inden da venter en spændende periode med at gøre Bilka Randers til et levende og indbydende indkøbsunivers, hvor kunderne vil kunne handle til de bedste priser og gå på opdagelse i det bredeste sortiment,” siger Mark Nielsen, direktør i Bilka.

Omfattende renovering
Det kommende hypermarked etableres som lejemål i overensstemmelse med det gældende plangrundlag for ejendommen.

Forud for Bilkas åbning i Randers Storcenter vil den eksisterende Kvickly blive lukket ned, og lejemålet vil være uden butiksdrift i forventeligt ca. et halvt år, hvor lejemålet gennemgår en omfattende ombygning og tilpasning, inden Bilka flytter ind.

Når Bilka Randers slår dørene op, bliver Randers hjemby for Bilka nummer 19 i Danmark, efter at det første varehus blev åbnet i Tilst ved Aarhus tilbage i 1970.  

DEL
Forrige artikelEn glad mand
Næste artikelDanske e-supermarkeder sætter rekorder
Søren Tougaard
Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.