Unilever vil have progressive reklamer

Forbrugerne skal i højere grad kunne spejle sig i personerne i Unilevers annoncer.

Unilever vælger er ny markedsføringsstrategi. Foto: Unilever

Unilever vælger ny markedsføringsstrategi, så forbrugerne nemmere kan spejle sig i de personer, de ser i Unilevers annoncer.

Keith Weed, der er Chief Marketing and Communications Officer i Unilever, siger, at mange af de billeder, forbrugerne ser i reklamer på tværs af dagligvarebranchen, er stereotype og forældede. De afbilleder en verden, som forbrugerne ikke ønsker eller kan relatere sig til.

I en ny undersøgelse fra Unilever svarer 40 pct. af kvinderne, at de slet ikke kunne relatere sig til de kvinder, som de ser i annoncer. Samtidig viser Unilevers analyser, at progressive annoncer er 25 pct. mere effektive og har en positiv afsmitning på varemærkerne.

– Dette er ikke en moralsk problemstilling, det er en økonomisk problemstilling. Vi vil ganske enkelt skabe bedre reklamer, hvis vi ikke gør os afhængige af brugen af forældede stereotyper, siger Keith Weed.

Unilever har valgt en tredelt strategi med fokus på personernes rolle, personlighed og udseende i annoncerne.

Unilever ønsker at portrættere mennesker i roller, der handler om deres ambitioner og bredere præstationer og at fremstille personligheder, der føles autentiske, særprægede og karakterfulde og endelig at repræsentere skønheder og skønhed på en sjov måde og som en positiv kilde til selvudfoldelse.

Den nye reklamestrategi, som hedder Unstereotype, skal bruges til Unilevers varemærker lige fra Brooke Bond til Hellmanns og fra Dove til Axe.

DEL
Forrige artikelLogistik bliver mere bæredygtig
Næste artikelRøverier sætter bundrekord
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.