Unge ledere jagter højere løn

Mere i løn og en bedre balance mellem arbejde og fritid er vigtige motiver, når unge ledere skifter job

Når ledere under 40 år går på jagt efter nyt job, er det for at få mere i løn og en bedre balance mellem arbejde og fritid. Det fortæller Lederne på baggrund af en YouGov undersøgelse blandt 2.120 ledere.

Mens halvdelen af de unge ledere angiver, at mere i løn er et ”vigtigt” eller ”meget vigtigt” motiv for at ville videre i karrieren, gælder det kun hver tredje af lederne i alderen 50-54 år og knap tre ud af ti af lederne på 55-59 år.

Tendensen er den samme i forhold til ønsket om bedre balance mellem arbejde og fritid.

Her svarer 54 pct. af de unge ledere, at det er et vigtigt/meget vigtigt jobskiftemotiv sammenlignet med 39 pct. af de 50-54-årige og 44 pct. af de 55-59-årige.

– Mange af de unge ledere lægger i starten af karrieren virkelig mange arbejdstimer i lederjobbet. Men da det samtidig er blandt de unge under 40 år, at der typisk er en nystiftet familie, små børn i husstanden og ekstra brug for fleksibilitet til eksempelvis at kunne aflevere og hente børn i institutioner, kan bægeret nemt flyde over. Derfor er det ikke overraskende, at mange af de unge helt målrettet går efter et nyt lederjob, hvor de vurderer, at de bedre kan få balancen mellem arbejde og fritid til at gå op, siger Birgitte Alstrøm, ledelsesrådgiver hos Lederne.