Ung aarhusianer udvikler quinoadrik med stort potentiale

Katrine Schlichter er idékvinde bag en ny yoghurt-lignende quinoadrik, som snart rammer markedet

Ingeniør Katrine Schlichter foran Agro Food Park i Skejby. Foto: Agro Food Park

Kan man lave et yoghurt-lignende produkt ud af små, bitre men supersunde quinoafrø?

Det spørgsmål var ramme om Katrine Schlichters bachelorprojekt på Aarhus Universitet, hvor hun i januar dimitterede som diplomingeniør i bioteknologi.

Undervejs blev det til over 200 forsøg i laboratoriet, hvor Katrine og en medstuderende undersøgte alt fra processer og tilsætningsstoffer til mælkesyrebakterier og varmebehandling. Udbyttet af projektet blev en metode til fermentering, som var helt afgørende for det videre arbejde med at skabe et nyt produkt.

Udviklingsarbejde 
Inden Katrines quinoa-drik rammer markedet, skal der stadig udvikles på konsistens og smag, og til fuldførelse af denne opgave arbejder Katrine tæt sammen med eksperter på universitet og tilknyttede eksterne eksperter fra dansk erhvervsliv.

Samtidig arbejder Katrine Schlichter tæt sammen med firmaet Helsetek ApS, der i samarbejde med Business Lolland-Falster arbejder på lokal dyrkning af quinoa samt etablering af en fabrik til fremstilling af de færdige produkter.

– Jeg er glad og stolt over at deltage i et udviklingsprojekt, der i den nærmeste fremtid giver “speltmødre” verden over lettere adgang til sunde produkter baseret på quinoa, siger Katrine Schlichter i en pressemeddelelse.

 

DEL
Forrige artikelØkosalg til foodservice haler ind på detailhandlen
Næste artikelFrygten for fedt forsvinder
Søren Tougaard
Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.