Lille underskud i kæmpe brugsforening

Brugsforeningen for Als og Sundeved omsatte for 536 mio. kr. og kom ud af 2017 med et mindre underskud på 2,1 mio. kr.

Nu skal Virtual Reality bruges i Coop-kæderne til at oplære nye medarbejdere. Illustration: Ulrik Samsøe Figen

Om få uger præsenterer Coop-koncernen årsregnskabet for 2017.

Flere selvstændige brugsforeninger har dog allerede fremlagt regnskaber.

For landets største brugsforening, Brugsforeningen for Als og Sundeved i Sønderjylland, blev 2017 et af de bedre år, trods et umiddelbart minus på 2,1 mio. kr.

Foreningen blev i starten af 2017 fusioneret med Nord Als Brugsforening, hvilket er en væsentlig del af forklaringen på omsætningsfremgangen på 113 mio. kr., så brugsforeningen i alt omsatte for 536 mio. kr. i 2017.

Fremgang for butikker

Men brugsforeningens butikker præsterede også bedre.

– Vi gik 32 mio. kr. frem på omsætningen målt på sammenlignlige butikker i et marked, der går tilbage og 4 mio. kr. frem på resultatet, så vi er bestemt tilfredse med regnskabet, siger direktør Lars Gulddahl Andersen.

Underskuddet kommer blandt andet efter, at brugsforeningen har investeret ca. 25 mio. kr. i moderniseringer i flere butikker, ligesom direktøren forklarer underskuddet med, at brugsforeningen har taget nogle afskrivninger i forbindelse med fusionen.

Brugsforeningen forventer et positivt resultat for 2018.

Rettelse
Dansk Handelsblad skrev i første udgave, at brugsforeningens underskud var mere end 20 mio. kr. Det er en fejl. Det korrekte underskud er minus 2,1 mio. kr. Dansk Handelsblad beklager fejlen.