Udviklingshæmmede får job i Bilka

Udviklingshæmmede skal holde styr på returflaskerne i Bilka. Foto: Dansk Supermarked

Et nyt samarbejde mellem Vejle Kommune og Bilka Vejle betyder, at Bilka skal være træningsplads for udviklingshæmmede.

Når kunderne i Bilka afleverer pantflasker, bliver det medarbejdere, der er udviklingshæmmede, som tager imod. De sørger for, at de mere end 15.000 flasker, der kan komme ind hver dag, bliver sorteret og kommer i de rigtige kasser.

Der er tale om en mellemting mellem arbejdsplads og beskyttet beskæftigelse, hvor målet er at gøre det lettere for mennesker med kognitive vanskeligheder at blive ansat i et job med løntilskud.

Forventningerne til samarbejdet er store.

– Vi har en stærk gruppe af mennesker, som selvfølgelig kræver lidt mere hensyn end ellers, men som har enorm mod på tilværelsen og gerne vil bidrage, siger centerleder i Vejle Kommune, Marianne Maasbøl, i en pressemeddelelse.

Selv om samarbejdet i Vejle er nyt, er det ikke det første af sin art. I Bilka Esbjerg har man i mere end 10 år haft et tilsvarende samarbejde.

DEL
Forrige artikelButikker gav mange tons overskudsmad
Næste artikelTesco henter rekordstor julehandel
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.