Udsatte får overskudsmad fra firmafest

Fødevarebanken deler resterne fra Dansk Supermarkeds kæmpe-fest ud til væresteder, herberger og lignende

Fødevarebankens kølebil bugnede af overskudsvarer fra bl.a. Dansk Supermarkeds firmafest, da de frivillige ankom til Café Parasollen i Viby ved Århus. Foto: Ulrik Samsøe Figen

Da de cirka 20.000 medarbejdere fra Dansk Supermarked Group var færdige med at feste og forlod DSLive den 5. juni, stod organisationen Fødevarebanken, der uddeler mad til institutioner for udsatte borgere, klar til at afhente al overskudsmaden.

– Vi lader ikke noget gå til spilde, og det gælder også efter Danmarks største firmafest. Vi donerer i forvejen vores overskudsmad fra en række butikker til udsatte borgere, og det gør vi naturligvis også i dette tilfælde, siger Helene Regnell, CSR-chef i Dansk Supermarked Group.

Overskudsmaden var bl.a. snackgulerødder, bananer, kartoffelsalat, færdige sandwiches og grillpølser med brød, hvilket adskiller sig noget fra den mad, Fødevarebanken plejer, at kunne dele ud til sine modtagere.

Café Parasollen i Viby ved Århus var ét af de steder, der tog imod en stor del af maden fra Dansk Supermarkeds fest. Caféen får hver dag besøg af mellem 80 og 135 gæster, og de baserer deres ugentlige madplan på leveringerne fra Fødevarebanken.

Resten af maden blev delt ud til modtagere i området omkring Århus og enkelte steder i København.