Udnævnt til Kongelig Hofleverandør

Dronning Margrethe har udnævnt slagterikoncernen Danish Crown til Kongelig Hofleverandør

Dronning Margrethe har udnævnt Danish Crown til Kongelig Hofleverandør. Dermed er slagterikoncernen komme i fint selskab sammen med bl.a. Tulip Food Company, som ejes af Danish Crown.

Efter en længere ansøgnings- og behandlingsproces er Danish Crown klar til at bruge det historiske og prestigefyldte prædikat.

– Det var en glædelig nyhed at vågne op til. Vi leverer en række produkter til hoffet og har faktisk gjort det gennem mange år. Derfor havde jeg på fornemmelsen, at vi ville modtage udnævnelsen i dag, sagde koncernchef Jais Valeur forleden, da udnævnelsen fandt sted på Dronningens fødselsdag den 16. april.

Men mærket er mere end blot grafisk udtryk på brevpapiret.

– Der er ingen tvivl om, at den kongelige krone har stor betydning for os som koncern. Specielt når vi går ind på nye markeder. I Kina er det f.eks. en stor fordel at have kongekronen i ryggen, og det afføder høj anerkendelse og respekt, siger Jais Valeur.

Med udnævnelsen har Danish Crown ret til at bruge prædikatet i de kommende fem år, hvorefter man kan anmode om en vurdering af, hvorvidt man stadig overholder betingelserne og kan få forlænget godkendelsen med yderligere fem år. Denne forlængelse afhænger af, om Hoffet fortsat køber kød fra Danish Crown.

DEL
Forrige artikelBrugsen lever af nærhed til kunderne
Næste artikelFremgang i Royal Greenland
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.