Antallet af overnatninger i udlejede sommerhuse steg i september med 14,2 pct. sammenlignet med måneden før, når der korrigeres for normale sæsonudsving, skriver Danmarks Statistik.

Det giver det højeste niveau for september måned, siden 2004 da den første statistik blev offentliggjort.

I faktiske tal var der ifølge Danmarks Statistik i årets første ni måneder 15.798.000 overnatninger i de danske feriehuse, hvilket er en stigning på 2,5 pct. i forhold til samme periode sidste år. Det er ligeledes det højeste tal for perioden siden den første statistik.

Udlejning af sommerhuse har betydning for de butikker, der ligger i sommerlandet. Dog er det ifølge Feriehusudlejernes Brancheforening kun hvert femte feriehus, der lejes ud. Vejret har samtidig stor betydning for, hvad butikkerne sælger. Er vejret gråt og vådt, kommer sommerhusejerne ikke så tit ud i deres sommerhuse, og lejerne tager mod butikscentre og indendørs forlystelser og handler mindre i de små butikker i sommerlandet.

Flere danske og tyske turister

Men faktum er, at 2017 kan komme til at sætte endnu en rekord i udlejning af sommerhuse. Ved udgangen af september måned var der booket 84.100 husuger for resten af året, en fremgang på hele 9 pct. i forhold til samme tidspunkt i 2016.

Danske turister er i den grad med til at øge bookingerne, således er danske bookinger steget med 14,2 pct., mens de tyske er steget med 8,2 pct. Der er dog færre nordmænd og hollændere, der har bestilt sommerhuse i Danmark til resten af året. Sidste år var der i alt 18,6 mio. overnatninger på lejebasis i danske sommerhuse, og det tal kan nu blive overgået.

DEL
Forrige artikelDansk Supermarked sigter mod ny vækst
Næste artikelOstehandler vil opbygge en butikskæde
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.