Udfasning af buræg rammer Danægs regnskab

Omsætning og resultat er dog forsat blandt koncernens bedste

Foto: Colourbox

Trods en tilbagegang i forhold til 2016 blev Danæg-koncernens regnskab for 2017 et af koncernens bedste med et resultat før skat på 40,2 mio. kr. Rekorden fra år 2016 ligger på 43,3 mio. kr.

Omsætningen lå i 2017 på 1.219 mio. kr. mod 1.220 mio. kr. året før, og resultat efter skat på 31,5 mio. kr. mod 33,4 mio. kr. i 2016.

Danæg kalder i en pressemeddelelse resultatet tilfredsstillende og forklarer tilbagegangen i forhold til 2016 med et turbulent år.

“Resultatet er tilfredsstillende set i forhold til, at året har været blandt de mest turbulente i ægbranchen nogensinde. Særligt den meget store strukturomlægning fra buræg til alternative æg, fugleinfluenza i en lang række lande samt fipronil-sagen i Europa har været med til at præge årets udvikling”, skriver Danæg.

– Resultatet i 2017 kommer af et målrettet fokus på hele tiden at optimere og udvikle vores samlede produktion, samtidig med at vi fortsat investerer solidt i vores kommercielle setup. Specielt på eksportmarkederne har vi oplevet en god udvikling, mens konkurrencen på vores nordiske hjemmemarkeder har været hård og meget prisfokuseret, særligt i andet halvår, hvor den europæiske fipronil-sag på ganske kort tid medførte meget store prisstigninger på æg, siger koncernchef Jann Dollerup Vig Jensen.

Han understreger, at producenterne har været hurtigere end ventet til at omlægge fra buræg til andre produktionsformer.