Tricktyve fra bande dømt til betinget udvisning

DSK ønsker mere fokus på alvorlige butikstyverier. Dansk Folkeparti ønsker ubetinget udvisning

Foto: Rigspolitiet

To mænd på henholdsvis 46 og 55 år er af Retten i Aarhus blevet dømt for at have begået en række organiserede tricktyverier rundt om i landet.

De to gerningsmænd har ifølge Østjyllands Politi været en del af en større tricktyvebande, primært fra Brabrand ved Aarhus.

De to dømte er kurdere og har irakisk statsborgerskaber. Den 55-årige blev idømt halvandet års ubetinget fængsel og blev betinget udvist af Danmark. Han blev dømt for i alt 20 tricktyverier i forskellige forretninger, typisk supermarkeder. Den 46-årige blev ligeledes kendt skyldig i 22 tricktyverier, men skal afvente sin egentlige strafudmåling.

Betinget eller ubetinget udvisning?

Dansk Folkeparti stiller spørgsmål ved, om en betinget udvisning er nok og stiller spørgsmål til justitsminister Søren Pape Poulsen:

“Mener ministeren, at det er tilfredsstillende, at man som værende en del af en bande, som begår professionelt og organiseret tyveri af særlig grov karakter, ikke udvises ubetinget”, spørger partiets retsordfører Peter Kofod Poulsen.

Som repræsentant for De Samvirkende Købmænd (DSK) siger underdirektør Claus Bøgelund Nielsen:

– DSK er taknemmelighed for Dansk Folkepartis fokus. Der er desværre en tendens til, at samfundet historisk ikke har set med tilstrækkelig alvor på selv på særligt grove former for butikstyveri, og det skal simpelthen ændres.

Dommene følger efter, at flere andre fra gruppen har modtaget deres dom.

Læs mere om tricktyverierne her:

Tricktyv dømt og betinget udvist af Danmark

42-årig dømt for 23 tricktyverier rundt i Danmark

DEL
Forrige artikelDankort-forbruget steg i januar
Næste artikelEjendom med kæmpe Meny er nu på KFI-hænder
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.