Tre mænd i fængsel for butikstyverier og røverier

Tre mænd på 32, 18 og 16 år er dømt i Retten i Glostrup for 50 butikstyverier og tre røverier mod butikker.

Gerningsmændene gik i flere tilfælde åbenlyst ind i supermarkeder, fyldte store kurve med varer og slæbte dem væk uden at betale. Foto: Københavns Vestegns Politi

Tre mænd er i retten dømt for at have begået i alt 50 tyverier og tre røverier i supermarkeder og tankstationer på Sjælland.

Retten i Glostrup har idømt en 32-årig mand fængsel i et år og fire måneder. En 18-årig mand er idømt ni måneders fængsel, mens en yngre mand på 16 år er idømt syv måneders betinget fængsel.

En stor efterforskning med gennemgang af en lang række sjællandske butikstyverier sluttede i Retten i Glostrup med dom mod de tre mænd for hver deres rolle i et større sagskompleks med omfattende butikstyverier og røverier.

Fyldte store kurve

Efterforskningen viste, at de tre gerningsmænd ret opsigtsvækkende åbenlyst gik ind i butikker, fyldte store kurve med varer, bl.a. ca. 5.000 energidrikke, og slæbte dem væk uden at betale.

Flere gange blev butikspersonale truet af tyvene, da de skred i over for de åbenlyse tyverier. I de tilfælde rejse anklagemyndigheden en mere alvorlig tiltale efter straffeloven, og det blev de straffet for i Retten i Glostrup.

Tyvene standsede først deres forbrydelser, da Københavns Vestegns Politi fik identificeret og varetægtsfængslet to af dem.

De tre fik flere gange hjælp af andre gerningsmænd, som efterforskere har identificeret og sigtet for deres andele i tyverierne. De vil snart blive sat under tiltale.

– Vi har under hele efterforskningen ment, at der var tale om omfattende tyverier, som de tiltalte gennemførte i fællesskab for at sælge de stjålne varer videre til butikker og private, siger senioranklager i Københavns Vestegns Politi, Danni Richter Larsen, i en pressemeddelelse.

De tre tiltalte har modtaget dommen. Den 18-årige dømte, som er serbisk statsborger, blev betinget udvist af Danmark.

 

 

DEL
Forrige artikelArla sikrer vækst med mærkevarer
Næste artikelSalget på nedsatte varer stiger i SuperBrugsen
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.