Topchef skal redde Metro i stormvejr

En af Europas største detailkoncerner, Metro Group, henter nu erfarne kræfter tilbage til den lidende danske del af virksomheden for at få den på rette køl og få bremset flere års massive underskud.
Charles Kay er nu tilbage som adm. direktør for Metro Cash & Carry i Danmark, hvor han erstatter Christoph Schulte, der rejser efter tre kvart år i den danske chefstol.
Charles Kay var topchef for Metro i Danmark frem til eftersommeren 2013, da han blev adm. direktør for Metro i Holland og afløst af Christoph Schulte.
Fem år med tab
Det er en velvoksen opgave, Charles Kay skal løse fra Metro Cash & Carrys danske hovedsæde i Glostrup.
Det går fra galt til værre i Metro Cash & Carry Danmark.
Fire års regnskaber med lutter røde tal på bundlinjen blev i foråret fulgt op af det hidtil største underskud i 2013 på 119,5 mio. kr.
- og så er det endda blot for ni måneder.
Omsætningen blev for de ni måneder ca. 1,3 mia. kr. mod 1,7 mia. kr. for hele 2012.
Resultatet af primært drift (EBIT) blev for de ni måneder et minus på 119,5 mio. kr.. Samlet har Metro i Danmark tabt 243 mio. kr. i de seneste fem år.
Store omkostninger
Udviklingen betegnes af ledelsen som ikke tilfredsstillende.
Selskabet har fortsat den positive udvikling med levering af varer til store kunder inden for hotel og restaurant, mens der har været en tilbagegang i nonfoodomsætningen.
Det har ikke været muligt for Dansk Handelsblad at få kontakt til Charles Kay, men i et tidligere interview med bladet sagde han bl.a.
- Vores omkostningsniveau har været for højt.
Derfor tilpassede vi vores omkostninger tidligere på året, hvor vi sagde farvel til nogle medarbejdere.
Han har peget på, at de dårlige resultater kommer fra driften baseret på nedgang i non food, men også for høje omkostninger generelt.
- Vi skal holde omkostningerne på et stærkt niveau og øge vores omsætning, har tidligere været målsætningen for Metro Danmark for hurtigst muligt at få sorte tal på bundlinjen.
" Vores omkostningsniveau har været for højt".
CHARLES KAY

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis