Too Good To Go åbner egen butik

Madspildskonceptet Too Good To Go åbner nu sin første fysiske butik med overskudsvarer fra grossister

Too Good To Go åbner virksomhedens første fysiske madspildsbutik på Frederiksberg. Foto: Too Good To Go

Siden lanceringen i 2016 har den danske madspilds-app Too Good To Go reddet seks mio. måltider fra skraldespanden og har i dag 4,6 mio. brugere fordelt over otte lande.

Nu tager Too Good To Go næste skridt i kampen mod madspild, når virksomheden åbner sin første fysiske butik den 8. august på Frederiksberg med overskudsmad fra grossister og producenter.

– Hvert år havner en tredjedel af al mad i skraldespanden. Op mod 40 procent af Europas madspild sker inden maden når ud i forretningerne, og derfor tilbyder vi nu producenter og grossister et sted, hvor forbrugerne kan afhente deres overskudsvarer. Det kan blive nøglen for os i forhold til at spille en endnu større rolle i kampen mod madspild, siger Mette Lykke, adm. direktør i Too Good To Go, i en pressemeddelelse.

Samarbejde med leverandører

Urtekram, Knorr og Santa Maria er allerede på listen over virksomheder, der vil levere overskudsvarer til den nye butik.

Det er varer, som af den ene eller anden årsag ikke kan sælges i supermarkederne. Det kan f.eks. være, fordi en etiket sidder for skævt.

– Vi mener, at det er vigtigt at støtte op om nye bæredygtige initiativer. Too Good To Go gør det muligt for os at afsætte de fødevarer, som har for kort holdbarhedsdato til, at supermarkedskæderne kan tage imod dem, forklarer Urtekrams direktør Peter Overgaard.

Tips mod madspild

Missionen rækker dog endnu videre end til at hjælpe virksomheder med at reducere madspild.

Too Good To Go vil nemlig også gerne øge opmærksomheden om madspild hjemme hos forbrugerne, fortæller Mette Lykke:

– På det nye afhentningssted kan man få gode tips til at ændre sine vaner derhjemme, og vi vil også invitere studerende til at komme her og få hjælp til opgaver om madspild. Ambitionen er at skabe en hel bevægelse mod madspild, siger hun.

Det nye afhentningssted på Nyelandsvej 21C på Frederiksberg indvies den 8. august med besøg af bl.a. H.K.H. Prinsesse Marie samt stifteren af organisationen Stop Spild af Mad, Selina Juul.