To madmarkeder er lukket

De to madmarkeder i Præstø og Store Heddinge på Sjælland er lukket. Initiaivtagerne til Præstø Madmarked, der åbnede i 2013, oplyser i en pressemeddelelse, at Madmarked A/S er begæret konkurs. Madmarkedet i Store Heddinge og Lynæs er ikke begæret konkurs, men er dog lukket.

Initiativtagerne er Birgitte og Kim Escherich, og de begrunder konkursen med en række interne uregelmæssigheder i økonomistyringen og den måde, virksomheden er blevet drevet på.

Uregelmæssighederne har medført en økonomisk udfordring, som folkene bag Madmarked A/S ikke har kunnet håndtere.

Madmarked A/S, der driver initiativet og ejer en del af butikkerne, er derfor begæret konkurs, og den administrerende direktør er blevet bortvist øjeblikkeligt.

Det er uklart, hvilke uregelmæssigheder der har været tale om, men medejer af madmarkedet i Store Heddinge, Jesper Villadsen, siger til TV Øst:

– Det handler om den måde, de enkelte afdelinger er drevet på. Der har været nogle uoverensstemmelser, og vi har valgt at lukke ned, indtil vi har fået belyst, hvad der er foregået. Jeg mener ikke, at konceptet er i fare, men vi skal finde ud af, om der er noget at bygge videre på, siger han.

Madmarkedet i Præstø åbnede i maj 2013. Mens madmarkedet i Store Heddinge og Lynæs oreløbigt er lukket, fortsætter de tre madmarkeder i Korsør, på Langeland og i Svendborg.

Planen var at åbne 40-45 markeder over hele landet.