To Coop-butikker lukker

Fakta i Aalestrup og den selvstændige Dagli'Brugs i Spodsbjerg smider håndklædet i ringen

Illustration: Ulrik Samsøe Figen

Søndag 17. maj er sidste åbningsdag i Fakta Aalestrup i Vesthimmerland. Butikken stod foran en større overhaling med udskiftning af køle- og frostanlæg, og det blev ifølge Vesthimmerlands Avis butikkens endeligt.

Ifølge butikschef Claes Teut har konkurrencen fra byens Rema 1000 været medvirkende årsag til, at Coops discountbutik ikke kunne klare mosten.

Fakta-kæden er netop kommet ud af regnskabsåret 2019 med et mindre overskud, der dog var det første meget længe, og samtidig er der et par nye butikker på vej.

Læs også: Fakta-butikker får scan-selv-kasser

Læs også: Fakta-overskud styrker indtjeningen i Coop

To uger efter Faktas lukning, nemlig 29. maj, lukker Tullebølle Brugsforening sin Dagli’Brugs, der har adresse i Spodsbjerg, skriver Fyns Amts Avis.

– Det har jeg det rigtig skidt med. Jeg har selv været med til at åbne butikken i 2007, og har gjort alt, hvad jeg har kunnet for at få det til at løbe rundt. Men det er ikke lykkedes, siger uddeler i brugsforeningen Henrik Andersen.

Butikken har haft underskud i 12 ud af de seneste 13 år, men ifølge Henrik Andersen gav coronakrisen butikken det sidste skub.

OK tankanlægget, som brugsforeningen også driver, fortsætter som hidtil.

Dagli’Brugs-kæden har dog ikke generelt lidt under coronakrisen, lyder det fra kædedirektør Torben Blom Andersen.

– I de fem uger fra uge 11-15 har kæden samlet kørt med flotte 3-cifrede indeks på omsætningen og en meget stærk avance. Corona-krisen har gjort, at folk bliver hjemme, og de bakker særdeles godt op om deres lokale butikker, siger kædedirektøren til Butikslederen.

Læs også: Dagli’Brugser leverer bedre på bundlinjen end forventet