Tidligere Coop-topchef på vej i Axfoods bestyrelse

Jesper Lien stod i spidsen for Coop Danmark i fire år. Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen

Dagrofas svenske samarbejdspartner Axfood, der er mest kendt for kæderne Willy’s og Hemköp, får snart et dansk islæt i bestyrelsen i form af Jesper Lien, som fra 2009 til 2013 stod i spidsen for Coop Danmark.

Siden afskeden med Coop – efter det første af flere gigantunderskud i discountkæden Fakta – har 48-årige Jesper Lien overvejende arbejdet udenfor landets grænser, bl.a. som driftsdirektør i B&Q i England, mens et af Liens bekendtskaber fra tiden i Coop, Michael Løve, var kædens adm. direktør.

I efteråret vendte Jesper Lien for alvor hjem, først som bestyrelsesformand for Silvan-kæden, der fik ny ejer i den tyske kapitalfond Aurelius.

Siden er han selv rykket ind som adm. direktør i Silvan, i første omgang på en midlertidig basis.

Jesper Lien er blevet foreslået som nyt bestyrelsesmedlem i Axfood, og det er formentlig en formsag, at han bliver valgt ind på den svenske dagligvarekoncerns generalforsamling 14. marts.

Axfood slås med Coop Sverige om pladsen som nummer to på det svenske dagligvaremarked efter den suveræne markedsleder ICA.

DEL
Forrige artikelKendt kok starter online-madklub
Næste artikelCoops tilbudsaviser skrumper
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.