Thisted Bryghus investerer 30 millioner

Det gamle brygværk har udtjent sin værnepligt. Nu vil Thisted Bryghus udvide bryggeriet for et større millionbeløb

Thisted Bryghus står foran stor udvidelse. Foto: Søren Tougaard

Thisted Bryghus vil udvide bryggeriet med en ny 500 kvm. stor bygning, der bl.a. kommer til at huse et nyt brygværk.

For Thisted Bryghus handler udvidelsen om at fremtidssikre bryghuset og sikre en ensartet kvalitet på produkterne, fortæller bryggeridirektør Aage Svenningsen.

– Det nuværende brygværk er over 60 år gammelt, og har gennem årene brygget noget fantastisk øl. Men det har udtjent sin værnepligt, og nu er tiden inde til at skifte det ud. Derfor har vi besluttet at udvide med en ny bygning, der skal rumme maltlageret, et nyt brygværk og på sigt også hele procesområdet, siger Aage Svenningsen i en pressemeddelelse.

Prisvindende bryggeri 

Den nye bygning kommer til at ligge i forbindelse med de eksisterende bygninger på Bryggerivej i centrum af Thisted.

Hele projektet er ude i offentlig høring, hvorefter Thisted Kommunalbestyrelse skal endeligt godkende lokalplanen.

– Går alt i gennem starter vi med at bygge så snart, at vi har tilladelserne på plads fra kommunen, siger Aage Svenningsen, der forventer, at investeringen på godt 30 mio. kr. vil stå klar ved årsskiftet 2019/2020.

Thisted Bryghus blev kåret som Årets Danske Bryggeri i 2015, 2016 og 2017 af Forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster. Bryggeriet har 25 ansatte og omsatte sidste år for 56 mio. kr.

DEL
Forrige artikelForeninger vil gemme tobakken væk
Næste artikelIngen handelsrekord på Black Friday
Søren Tougaard
Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.