Tesco leverer pænt første halvår

Dave Lewis, Tescos topchef, er glad for at have leveret et pænt første halvår. Arkivfoto: Tesco

De værste trængsler ser ud til at være ovre for den britiske markedsleder Tesco, der netop har præsenteret et halvårsregnskab.

Den samlede omsætning er ifølge en pressemeddelelse steget med 3,3 pct. til 25,2 mia. pund – 211 mia. kr., og på det britiske hjemmemarked er fremgangen målt på sammenlignelige butikker på 2,2 pct.

Det er nu syvende kvartal i træk, at der har været vækst.

Driftsresultatet for hele gruppen stiger med 27 pct. til 759 mio. pund – 6,4 mia. kr. – når man ser bort fra særlige poster.

Tescos topchef Dave Lewis, der for tre år siden blev hasteindkaldt til at få styr på en gigant i krise, har grund til at lyde tilfreds:

– Vi fortsætter med at gøre betydelige fremskridt. Omsætningen stiger, overskuddet stiger, pengestrømmene styrkes fortsat, og nettogælden er mindre end halvdelen af, hvad den var, da vi startede vores turnaround-proces for tre år siden, siger han i en officiel kommentar.

DEL
Forrige artikelNordiske forbrugere køber flere dagligvarer på nettet
Næste artikelDanmark får nyt videnscenter for digital handel
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.