Tesco henter rekordstor julehandel

Den øgede omsætning kommer især fra salget af friske fødevarer.

Den britiske supermarkedskæde Tesco fik en rekordstor omsætning i julen. Arkivfoto: Tesco

Selv om Storbritannien med udmeldelsen af EU står med en af rigets største udfordringer i mange år, har de britiske forbrugere ikke mistet købelysten.

Den største britiske supermarkedskæde Tesco melder om rekordomsætning i julen 2017 – og det er især friske fødevarer, forbrugerne lægger i indkøbsvognen.

Tesco oplyser i en meddelelse, at like-for-like salget i juledagene gik op med 1,9 pct., og fremgangen blev især skabt af en stigning i salget af fødevarer på 3,4 pct. og endda helt oppe på 3,7 pct. i omsætningen af ferskvarer.

Stigningen i salget af fødevarer opvejer tilbagegangen i salget af nonfoodvarer og tobaksvarer.

Det positive julesalg mærkes også hos Tescos konkurrenter som Sainsbury’s, Morrisons og de fremadstormende discountkæder Aldi og Lidl på det britiske marked.

– Vi har gennem juleperioden fortsat med at gøre det bedre end vores konkurrenter, især inden for friske fødevarer, og det kan vi gøre takket være vores konkurrencedygtige tilbud gennem mange år. Vores salg øgedes hele vejen frem til december, hvor vi solgte rekordmange varer og opnåede en rekordstor omsætning i julen, siger Tescos topchef, Dave Lewis, i en kommentar.

DEL
Forrige artikelUdviklingshæmmede får job i Bilka
Næste artikelSvensk kapacitet træder ind i Coop Danmarks bestyrelse
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.