Supermarkedskæder uddeler mad og drikke efter terrorangreb

Flere supermarkedskæder tager del i nødhjælpsarbejdet og uddeler gratis mad og drikke til pårørende efter terrorangrebet i Manchester

Asda er en af de kæder, der uddeler gratis mad og drikke til pårørende efter terrorangrebet i Manchester. Foto. Walmart

Manchester er en by i chok og undtagelsestilstand efter terrorangrebet ved en Ariana Grande-koncert.

Foreløbigt er 22 døde, heriblandt flere børn og unge koncertgæster, mens 59 er blevet såret ved angrebet.

Det har fået frivillige til at strømme til byens hospitaler for at give blod, mens mange pårørende er forsamlet på hospitalerne for at få nyt om deres familiemedlemmer og venner.

Behovet for mad og drikke til de pårørende er stort og derfor har flere supermarkeder besluttet sig for at uddele gratis mad og drikke.

En af de butikker er Asda Eastlands, der forsyner pårørende med vand og mad på et midlertidigt nødberedskabscenter ved Etihad Stadium, skriver The Grocer.

Arbejder hjemme

Også Storbritanniens største kæde, Tesco, tager del i nødberedskabet og uddeler gratis sandwich, frugt og vand på Manchesters hospitaler, hvor meget er kaos, og hvor pårørende har ventet i timevis for at få nyt.

Terrorangrebet har betydet et stop for al offentlig transport, evakuering af Arndale shoppingcenter og at mange institutioner og virksomheder har valgt at holde lukket.

Co-op, der har hovedkvarter mindre end en kilometer fra Manchester Arena, hvor terrorangrebet fandt sted, har opfordret deres medarbejdere til at arbejde hjemme.

– Mange kollegaer bor og arbejder i centrum, og vi har derfor iværksat en hotline til de medarbejdere, der er blevet påvirket eller mærket af tragedien. Vores supportcenter nær Victoria Station er stadigvæk åbent, men vi har rådet vores medarbejdere til at arbejde hjemme, hvis muligt, udtaler en talskvinde fra Co-op, der fortæller, at virksomheden ligeledes har tilbudt assistance til nødhjælpscentrene.