SuperBrugsen åbner i nyt boligområde i Nr. Sundby

Formatdirektør for SuperBrugsen Mikkel Karlsson åbnede i dag en butik på Nordhavnen i Nr. Sundby. Forventningen er, at der flytter 6-7000 borgere ind i de kommende boliger i løbet af få år

Foto: Helle-Karin Helstrand Formatdirektør i SuperBrugsen, Mikkel Karlsson, (i midten) åbner den nye SuperBrugs i Nr. Sundby sammen med Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) (t.v.) og uddeler Per Vase Jensen.

Solen er kun lige stået op, da borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen, klipper snoren til en spritny SuperBrugs i Nr. Sundby.

Butikken ligger på Nordhavnen lige ved siden af broen, der forbinder Aalborg og Nr. Sundby. Lige nu ligner området mest af alt en byggeplads, men en lang række boliger er på vej og vil skabe helt ny og mondæn bydel.

I teltet serveres der i anledning af åbningen kaffe og rundstykker med hjemmelavet pålæg.

– Butikken har en optimal placering i en ny bydel, hvor der inden længe vil flytte 7-8000 borgere ind. Det er fantastisk, at vi får styrket dagligvarehandlen i Nr. Sundby. Det betyder samtidig, at der bliver et mere ligeværdigt forhold mellem Aalborg og Nr. Sundby, sagde borgmesteren, inden han klippede snoren, så de ventende kunder kunne komme ind til gode tilbud på blandt andet kaffe, mørbrad og svinekam.

– Jeg havde da håbet, at boligbyggeriet havde været lidt længere fremme, inden vi skulle åbne. Måske får vi en lidt træg start, men til gengæld kommer der flere boliger, end vi regnede med, så det giver os et større potentiale på længere sigt, siger Mikkel Karlsson.

Han forventer, at butikken skal have en omsætning på 50 mio. kr. plus moms.

I modsætning til flere af de andre nye SuperBrugser, der er indretter efter det, som i Coop-sprog hedder SM20 (Supermarked 2020), er det første, der møder kunderne, en frugt- og grøntafdeling med en køler med C-produkter – og ikke Brød Cooperativet m.m.

Kunderne kan købe en kop kaffe ved indgangen.
Fra frugt- og grøntafdelingen er der udsigt til Limfjordsbroen, hvorfra bilisterne også kan se den nye butik
Butikken får brød fra kollega-butikken i Sæby.

– Butikken er ikke stor nok til at vi kunne indrette et forområde med C-produkter, Brød Cooperativ og kiosk, derfor er det rykket ind i butikken. Vi måtte ikke bygge større. Til gengæld er der satset meget rent arkitektonisk, så butikken er lige så flot som det kommende byggeri, siger Mikkel Karlsson og tilføjer, at butikken kun har et salgsareal på 1050 kvm.

Brød Cooperativet ligger med det friskbagte brød fra Sæby SuperBrugs i sammenhæng med frugt- og grønt.

I bunden af butikken ligger en åben og betjent slagter- og delikatesseafdeling, hvor kunderne blandt anden kan vælge marineret kød af forskellig slags, lige til at lægge på panden eller i gryden.

Mikkel Karlsson har store forventninger til salget til de kunder, der med tiden flytter ind i det kommende boligområde.

– Det vil være det grå guld, der ikke længere vil have hus med have, og folk med penge, der rykker ind på havnefronten, siger han.

Den forventning afspejler sig blandt andet i en stor og velassorteret vinafdeling, som kunder møder efter slagterafdelingen.

Men til trods for, at det nye boligbyggeri endnu ikke er færdigt, var der masser af kunder til åbningen.