Styrelse stopper dåsesalg uden pant

Miljøstyrelsen er nu endelig klar til at stoppe grænsehandelsvirksomheder, der på nettet sælger øl og sodavand i dåser uden pant og efterfølgende lader vognmænd bringe dem til de danske kunder.
Den første netbutik Netpris. dk modtager i uge 21 fra styrelsen et endeligt forbud mod dåsesalget.
- Så må de enten tilmelde sig Dansk Retursystem eller ophøre med at sælge pantbelagte varer til danske kunder. Ellers forventer vi at foretage en politianmeldelse, siger kontorchef i Miljøstyrelsens kontor for jord og affald, Christian Vind.
Miljøstyrelsen har i flere måneder arbejdet på at få de juridiske værktøjer på plads til at gribe ind overfor salget fra netbutikkerne i Tyskland.
Senest har styrelsen sendt et udkast til et forbud til Netpris, som virksomheden ikke havde svaret på ved Dansk Handelsblad deadline, og derfor er styrelsen nu klar med det endelige forbud.
Styrelsen har udover Netpris. dk kig på yderligere en lille håndfuld netbutikker.
- Vi har koncentreret os om Netpris for at få afklaret det juridiske og processen, men det er ikke fordi vi har overset andre, der har et lignende salg. Dem skriver vi til, samtidig med at vi udsteder det endelige forbud, siger Christian Vind.
Bag Netpris.dk står To-Door GmbH og direktør Lars Munch Johansen, som det ikke er lykkedes at komme i kontakt med for en kommentar.

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis