Strammere kurs overfor uhygiejniske butikker

Karantæne, større bøder og tvangsbøder er nogle af de sanktioner, Fødevarestyrelsen kan bruge overfor virksomheder, der igen og igen overtræder fødevarereglerne

Et enigt Folketing har vedtaget en lovændring, som strammer kursen overfor bl.a. kiosker, som igen og igen overtræder fødevarereglerne. Arkivfoto: Henrik Denman

Butikker og restauranter, der gentagne gange overtræder fødevarereglerne, vil i fremtiden blive straffet hårdere end hidtil.

Et enig Folketing har vedtaget en lovændring, som strammer kursen overfor f.eks. butikker og restauranter, der nægter at følge reglerne.

Med de nye regler kan Fødevarestyrelsen sætte ekstra hårdt ind overfor en hård kerne af fødevarevirksomheder, der er uimodtagelige over for råd, vejledning og sanktioner.

– Der findes desværre et mindre antal virksomheder, som er blottet for sund fornuft, når det gælder fødevaresikkerhed. Jeg er tilfreds med, at de brodne kar, som bliver ved med at overtræde reglerne, nu kan blive mødt med endnu hårdere virkemidler, så vi kan få dem stoppet, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i en pressemeddelelse.

Det er nu muligt at sætte en virksomhed i karantæne i en periode på op til seks måneder, hvor virksomheden ikke må drive sin forretning.

Desuden bliver bødestørrelserne forhøjet, og der bliver en ny mulighed for at pålægge tvangsbøder.