Store leverandører stormer frem

Dagligvarebranchens leverandører går stærkt frem i resultat trods presset fra kædernes indkøbere.
En gennemgang af årsregnskaber fra de største dagligvareleverandører, viser, at virksomhederne samlet set havde en fremgang på 8,6 pct. i omsætning fra 2012 til 2013. Ser man på indtjeningen hos leverandørerne, er den samlet set gået frem med 5,5 pct. i 2013 i forhold til 2012, målt på virksomhedernes driftsresultater offentliggjort i årets første halvdel
Svært hjemmemarked
Branchen peger selv på, at det virksomhederne henter fremgang især i omsætning på eksportmarkederne, mens det danske marked er under pres. Jørgen Dirksen, formand for DI Fødevarer og adm. direktør for Rynkeby Foods, siger:
- Det er min klare opfattelse, at dagligvarehandelen har svært ved at komme med på vækstbølgen. Jo mere, man har omstillet sig i tide til højere effektivitet og endnu mere innovation, jo mere vil det hjælpe virksomhederne til at stå bedre rustet i en økonomisk presset situation end andre, lyder Jørgen Dirksens vurdering.
Han mener, at omtalen af opsvinget i højere grad kommer andre sektorer i erhvervslivet til glæde, mens opsvinget mere trægt kommer til dagligvarehandelen som helhed. Desuden er der nogle forhold, der er specielle for visse brancher, f.eks. er konfekturebranchen fortsat ramt af afgifter.
"Det er min klare opfattelse, at dagligvarehandelen har svært ved at komme med på vækstbølgen. " JØRGEN DIRKSEN, DR FØDEVARER

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis