Stina Glavind ny koncerndirektør i Coop

Den hidtidige kædedirektør for Fakta, Stina Glavind, 43 år, træder ind i Coops direktion og bliver ansvarlig for Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen og Fakta

Stina Glavind bliver ny koncerndirektør i Coop. Foto: Coop

1. oktober bliver Stina Glavind officielt koncerndirektør i Coop, hvor hun bliver ansvarlig for Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen og Fakta.

Samtidig er konstitueret direktør i Fakta, John Hornbech Christensen, udnævnt til kædedirektør for Fakta.

– Stina har gjort det fremragende, senest som ansvarlig for Faktas turn-around. Jeg tror, at Stina også kan være forbillede for en generation af kvindelige ledere i en branche som i den grad trænger til et sundere mix af kønnene på top-niveau. Derfor er vi glade for, at hun har påtaget sig jobbet, hvor målet er fortsat forbedring af driften og større synergi mellem kæderne, siger Coops adm. direktør Peter Høgsted.

Syv år i Coop

Stina Glavind er uddannet cand. merc. Hun kom til Coop i 2011 som kategorigruppechef med ansvar for indkøb af mejerivarer og brød.

I 2015 blev hun kommerciel direktør for Kvickly, og den 1. januar 2016 blev hun kædedirektør for Fakta, der på det tidspunkt var i en alvorlig krise og som stadigvæk er en underskudsforretning i Coop.

Senest har kæden lukket 47 tabsgivende butikker i foråret.

– Vi står over for nogle af de største forandringer i dansk dagligvarehandels historie med digitalisering, nye indkøbsvaner og et ekstremt konkurrencepræget marked. Det stiller krav til, at vi skaber størst mulig synergi samtidig med at hver kæde og hver butik skal møde kunderne stærkest muligt lokalt, siger Stina Glavind.

Hun overtager det job, der blev ledig, da koncerndirektør Gregers Wedell-Wedellsborg forlod Coop for at blive adm. direktør for Matas.

Foruden Peter Høgsted og Stina Glavind tegnes Coops koncerndirektion af de erfarne Jan Madsen og Jens Visholm samt Kræn Østergaard Nielsen.