Spisesteder må nu sælge take away uden ekstra registrering

For at gøre det lettere for de lukkede spisesteder lempes reglerne nu, så de ikke længere skal anmelde take away-aktivitet til Fødevarestyrelsen

Foto: Colourbox

Restauranter og caféer kan fra i dag sælge take away direkte til forbrugerne eller via digitale platforme uden først at skulle anmelde det til Fødevarestyrelsen, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Siden i går, 18. marts, var det på grund af smittefaren under coronaepidemien ikke længere tilladt for spisesteder at holde åbent.

Statsminister Mette Frederiksen opfordrede i stedet på sit pressemøde restauranter og cafeer til at sælge mad ud af huset.

Denne aktivitet skal normalt registreres hos myndighederne – men dette krav er nu suspenderet, så længe krisen varer.

– Coronavirus har bragt os i en helt særlig situation, som kræver handling. Vi skal gøre, hvad vi kan for at hjælpe hårdt trængte restauranter og caféer. Det nye tiltag er ikke redningen for alle spisesteder – men det kan være en hjælp for nogle. Derfor er jeg også meget opmærksom på, om vi kan gøre endnu mere i den kommende tid for at lette situationen for spisestederne, uden at det går på kompromis med fødevaresikkerheden, siger fødevareminister Mogens Jensen.

De lukkede spisesteder rammer foodservicevirksomhederne hårdt.

Læs også: Dagrofa Foodservice åbner website med take away-restauranter

Læs også: Medie: Dansk Cater udskyder betaling