Sønderjyske velfærdsgrise skal sælges i Meny

Forbrugerne kan fra efteråret købe svinekød fra særlige frilandsgrise hos Meny-kædens slagtere

På en mark uden for Løgumkloster har 200 små frilandsgrise netop taget hul på livet som Frilandsgris. Foto: Meny

Den stigende efterspørgsel på fødevarer produceret under forhold, der sikrer høj dyrevelfærd, har givet 200 små frilandsgrise lov til at leve hele deres liv i det fri på en sønderjysk mark. Grisene er et resultat af et samarbejde mellem Meny, Friland og landmand Poul Outzen.

– Dyrevelfærd er en uhyre stærk fødevaretrend i Danmark. Stadig flere interesserer sig for, at dyrene, vi spiser, har et ordentligt liv med adgang til frisk luft og fri natur. Som fødevaremarked har vi en naturlig interesse i at bakke op om forbrugernes ønsker og støtte producenternes visioner for at løfte dyrevelfærden. Det er præcis, det vi gør med det nye kuld velfærdsgrise i Sønderjylland, siger Christian Higraff, marketing- og onlinedirektør i Meny.

Smågrisene er født i en hytte på landmand Poul Outzens mark ved Ellum nær Løgumkloster. Efter minimum fem uger fravænnes grisene soen og lever resten af deres liv på marken, hvor de kan løbe frit, rode i jorden og spise græs som supplement til deres foder.

– Jeg synes, det er en spændende ide – med mine grise gående udenfor hele livet. Det bliver interessant at følge grisenes liv i det fri – og jeg forventer nogle anderledes udfordringer i at have grisene gående på en mark frem for i en stald. Men det er jo også med til at gøre det sjovt, siger landmanden, der har været leverandør til Friland siden 2011.

De første ‘velfærdsgrise’ sælges hos Menys slagtere fra efteråret.