Socialdemokrater ønsker pant på flere typer plastikflasker

Partiet præsenterer i dag forslaget som en del af et nyt klima- og miljøudspil

Socialdemokratiet foreslår pant på flere plastikflasker, f.eks. på flasker til juice. Foto: Colourbox

Socialdemokratiet ønsker pant på flere typer plastikflasker end der er i dag. Det gælder f.eks. plastikflasker til saft og juice. Desuden foreslår partiet højere afgifter på plastikposer i butikkerne.

Forslagene er en del af de klima- og miljøudspil, som Socialdemokratiet præsenterer i dag. Partiet vil fremlægge et udspil til en klima- og miljøpolitik, som bl.a. skal få danskerne til at bruge og kassere mindre mængder plastik i hverdagen.

Et af forslagene er at lægge pant på flere typer plastikflasker, som skal være med til at begrænse plastikforureningen.

– Plastikforurening er et massivt problem i Danmark. Alt for meget plast ender i vores natur, i vores skove og langs vores strande, siger Socialdemokratiets miljøordfører Christian Rabjerg Madsen.

Derfor skal plastikflasker fra f.eks. juice, drikkeyoghurt og kakaomælk indgå i pantsystemet, ligesom sodavandsflasker gør det i dag.

Partiet vil også tvinge alle butikker til at opkræve betaling for plastikposer, så kunderne tænker mere over, hvilke poser de går hjem med. Det forslag retter sig særligt mod udvalgsvarebutikkerne, da alle dagligvarebutikker i dag kræver betaling for bæreposer.