Snyd med slikafgifter for 92 mio. kr.

Omfattende svindel i 2016 får politikerne til at styrke Skats kontrolindsats

Arkivfoto: Henrik Frydkjær I de senere år har Skat intensiveret jagt på de grossister og butikker, som snyder med afgifter.

I 2016 blev der i Danmark snydt med slik- og chokoladeafgifter for 92 mio. kr.

Svindel med slik og chokolade på det danske marked er blevet big business. I de senere år har Skat intensiveret jagten på de grossister og butikker, som snyder med afgifter.

Problemets omfang fremgår af en redegørelse, som Skat har afleveret til Folketinget.

Antallet af straffesager for snyd med afgifter stiger år for år. I 2013 kunne Skat afslutte 62 straffesager, og siden har tallet været jævnt stigende til 2016, hvor Skat afsluttede 101 straffesager. Antallet af bøder stiger også. I 2013 blev der uddelt 49 skærpede ordensbøder, og i 2016 var tallet steget til 59. De store stigninger ligger i mindre bøder på op til 5.000 kr.

I et svar til Folketingets Skatteudvalg skriver skatteminister Karsten Lauritzen (V): “Indsatsen i 2015 og 2016 indikerer, at Skat kan opnå en større effekt af kontrolindsatsen ved at rette den mod engroshandlere og detailhandlere registreret som varemodtagere.”

Arbejdsgruppe

Han fastslår, at regeringen ønsker at sende et klart signal om, at svindel og illegal handel med slik og chokolade ikke er acceptabelt. Fra januar i år blev bøderne for at snyde med afgifter fordoblet.

Karsten Lauritzen skriver, at han har nedsat en arbejdsgruppe, der på tværs af fl ere ministerier skal se på mulighederne for at styrke samarbejdet mellem flere myndigheder mod systematisk svindel. Arbejdsgruppen ventes at aflevere en rapport med anbefalinger om kort tid, og på den baggrund regner Karsten Lauritzen med at kunne styrke indsatsen for at mindske svindel og illegal handel med slik og chokolade.

DEL
Forrige artikelCoop: Frost-situationen er tæt på normalen til jul
Næste artikelTæt konkurrence mellem burgerkæder
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.